Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors föll mot Sala

Hofors fick en tuff inledning med mål i baken redan efter tio minuter mot Sala.
Och straffades hårt.
– Vi gör en bra match och spelar riktigt bra boll, vi var värda poäng tyckte Hofors tränare Fredrik Lindholm.

Annons

Det var en jämn första halvlek där Sala fick en hörna i tionde minuten som efter lite studs och spark i straffområdet gav gästerna ledningen med 1–0. Hofors agerade möjligen aningen passivt i det läget och då blir man straffade. Det var sedan trevlig fotboll och chanser åt båda håll utan att för den delen bli riktigt farligt åt något håll.

Tyvärr fick hemmalaget en av sina bästa spelare, anfallaren Samir Skrielj, skadad efter en bristning i vaden med drygt halvtimmen spelad. Strax efter kunde ändå Hofors kvittera efter en snygg omställning och pass ut på högerkanten. Där kunde Emirjan Preci driva in mot mål och trycka in kvitteringen.

– Tråkigt med Samir. Det är en oerhört viktig spelare i vårt anfall. Nu var ju inhopparen delaktig i målet så det var väl lyckat i sig, sa Fredrik.

Efter likaläge i paus kunde gästerna ta lite kommando över matchen. Med lite mer boll och lite flera chanser fick hemmalaget slita. Men man gjorde det bra och jobbade sig tillbaka. Delad poäng hade definitivt varit mest rättvist men en mycket tveksam straff avgjorde den här matchen. Salaspelaren föll lite väl lätt i straffområdet när han skulle ta sig förbi sin back. Straffen sattes säkert i mål och Sala drog längsta strået i den här matchen.

– Känns lite tungt men spelar vi så här kommer vi vinna flera matcher framöver. Vi gör en bra match, summerade Fredrik.

Nu tappade Hofors mark mot topplagen och det här var en viktig match för att inte halka efter.

– Ja nu är vi nio poäng efter. Hade vi vunnit den här hade det bara varit tre, konstaterade Fredrik.

Mer läsning

Annons