Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors starkast i derbyt mot Årsunda

Det blev bjudningarnas afton i derbyt mellan Årsunda och Hofors. För Årsundas del så var det sista halmstrået för att få kontakt i botten av tabellen, men Årsunda bjöd på mest denna afton vilket Hofors kunde utnyttja till en klar 5–2-seger.

Annons

För Hofors ser det nu gynnsamt ut med sex poäng ner till kvalstrecket och fem matcher kvar att spela.

Redan efter sex minuter så kunde HAIF göra 1–0. Det var en misslyckad rensning av Årsundas målvakt, Simon Lötberg som gick rakt i gapet på Hofors vasse forward, Jesper Henriksson som bara dunkade dit ettan.

Årsundas forward, Andreas Svensson missade tre feta lägen innan Hofors backlinje bjöd på en klen bakåtpassning som Svensson dunkade in till 1–1. Då fick ÅIF luft under vingarna och kapten Bernhardsson drev på laget. Det blev inget ledningsmål men ÅIF var det bättre laget innan paus.

Efter pausdrickat så spelade HAIF mer aggressivt och broderade sig snyggt fram till 2–1. Målskytt återigen Jesper Henriksson. Matchen vägde nu över till HAIF då Andreas Svensson överraskade med en mycket snygg nicktouch på en långboll i steget fram till 2–2. Derbyt blev nu hetare och lagen bytte chanser. HAIF fick en frispark som skruvade sig över muren och gled ur händerna på målvakten, Simon Lötberg fram till ny ledning med 3–2.

Det blev dödsstöten för Årsunda och Hofors kunde snyggt kontra i två bollar till.

Mer läsning

Annons