Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oavgjort för Hille i jumbomötet

3–3 mellan Hille och Korsnäs på Hille IP. Trots att Hille spelade med en man mer sista 20 minuterna så kunde dom inte besegra tabelljumbon utan fick nöja sig med oavgjort.
– Inte vad man hade hoppats på när vi tar ledningen i 87:e säger Emil Lindbom.

Annons

Inför matchen låg Hille fyra placeringar ovanför Korsnäs som var jumbo men det skiljde bara tre poäng mellan dem. Något som gjorde det till lite av en måstematch för båda lagen som med tre poäng kunnat klättra, Korsnäs till kvalplats och Hille till mitten av tabellen.

– Det kändes att det var en viktig match för båda lagen, säger Lindbom.

Hille inledde matchen starkast och det var betydligt mer spel på Korsnäs planhalva men det var ändå Korsnäs som stod för de vassaste lägena, de fick komma med ett par frilägen tidigt som dock räddades upp. Istället var det Hilles Asaad Khalaf som fick spräcka matchnollan och ge hemmalaget ledningen. Det var dessutom första matchen som Khalaf fick starta.

– Jag har inte spelat så mycket på grund av skador men det var kul att få starta och få göra mål också! säger Khalaf.

Och tränaren Emil Lindbom håller med:

– Hans första match från start, så roligt att han fick göra mål. han är en dutkig spelare men har varit skadat under en längre period.

Asaad Khalaf spelade sin första match från start den här säsongen och fick göra matchens första mål.

Korsnäs kvitterade men Hille han återta ledningen innan paus och det blev 2–1 i första.

Men i andra var det väldigt slarvigt från båda lagen och stundtals tycktes det som att spelarna stod stilla och endast de närmast bollen rörde sig. Det var ett ineffektivt och trött spel där det slarvades mycket i båda lagen. Framför allt defensivt slarvades det och det blev hafsigt och oroligt. Bara två minuter in i andra kvitterade Korsnäs återigen och det blev tidigt 2–2 och här började man märka att Hille inte riktigt hängde med och hade krafterna med sig. Men då åkte Korsnäs Glen Hedman på en lindrig utvisning med tjugo minuter kvar att spela och då kändes det som att Hilles energi höjdes en aning igen. Framför allt var det Hilleforwarden Anton Lindbom som syntes sätta Korsnäsförsvaret i obalans. Dock fick Lindbom vänta till 86:e minuten innan han fick utdelning, dock i form av en hörna, en hörna som han slog och fick se lagkompisen Robin Pudas nicka in.

Anton Lindbom stod för många farliga Hillelägen och var nog den spelare som syntes sätta Korsnäsförsvaret mest på prov.

Det blev en Hillefest och bara minuterna från fulltid trodde man kanske att det var avgjort men i tredje och sista förlängningsminuten utjämnade Korsnäs för tredje gången och krigade till sig en poäng.

– Varför ska vi tappa det här för, varför ska vi tappa det här... Med så lite kvar? säger Lindbom och Khalaf håller med:

– Det var surt. Vi var överlägset bäst i första och det kändes så bra i första men sedan gick vi ner oss i andra. Vi tappade tempot och fick väldigt trötta ben.

Hille IF - Korsnäs 3–3 (2–1)

Målen Hille: 1–0 (33) Asaad Khalaf, 2–1 (42) Jacob Cedermar, 3–2 (86) Robin Pudas.

Domare: Daniel Iskander, Märsta

Publik: 89

Bäst i Hille: Anton Lindbom, Asaad Khalaf och Albin Wahlström.

Mer läsning

Annons