Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängen som var poängen för Hofors

Hofors är nära nytt kontrakt efter 1-1 hemma mot Forssa BK. Sex poäng ner till kvalstrecket och fyra matcher kvar.
– Det var bra. Precis vad vi hade hoppats på med en poäng. Det var viktigare att inte förlora idag, säger Hofors tränare, Fredrik Lindholm.

Annons

HAIF fick lite grus i maskineriet redan efter några få minuter. Unge backen Calle Waara vred knäet när han förhindrade ett inlägg vi kortlinjen och tvingades till ett byte. Sedan blixtrade HAIF till med ett grant anfall som avslutades med en elegant lobb i mål av Juma Mulindwa.

– Vi hade bra fart i första halvlek och spelar bra. Forssa är ett bollskickligt lag som vi har all respekt för, säger Fredrik Lindholm.

Forssa tog över spelet i andra halvlek när Hofors omedvetet drog sig tillbaka och bevakade ledningen. Hofors målvakt, Erkan Gumus gjorde några fenomenala räddningar innan Forssa utjämnade. Sju minuter från slutet kom den rättvisa kvitteringen.

– Det blev aldrig oroligt. Vi har ett bra försvarsspel och är svåra att göra mål på. Det var nästan så att vi blev bättre efter deras kvittering. Forssa var värd poängen och vi är nöjda, säger Fredrik Lindholm.

HAIF åker upp till Hudiksvall nästa helg för möte med Strand. Även det en viktig match där en poäng är mycket värd.

Mer läsning

Annons