Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF-lånen bakom första segern för Årsunda: "Klasspelare"

/
  • Mittfältaren Khsan Moosa från SIF gjorde sin första match i Årsunda. Då kom lagets första seger i herrtrean.

Fyra spelare från SIF har lånats in.
Då kom första segern i division 3 för nykomlingen Årsunda.
– De är klasspelare, säger tränaren Jerry Haaranen efter 4–2-segern över Rengsjö.

Annons

Kvartetten han pratar om är Emil Molin, Khsan Moosa, Filip Norell och Dennis Olsson. Fyra spelare som för tillfället inte tar en plats i startelvan i SIF och behöver speltid.

Därför har klubbarna kommit överens om ett samarbete.

– De är alla under 22 år och har därför möjligheten att gå mellan klubbarna under säsongen. Vi hoppas givetvis att de kommer att spela med oss så mycket som möjligt, förklarar Haaranen, som var mycket lättad efter matchen.

Nykomlingen Årsunda har nämligen haft en mycket tung start på säsongen med fyra raka förluster.

– Vi har haft väldigt tufft inledningsvis. Haft otroligt många skador och inte riktigt fått till vårt spel, säger Haaranen.

Den tidigare GIF-spelaren Daniel Bernhardsson var tillbaka efter att missat stora delar av säsongsinledningen – och han var nöjd med tillskottet från SIF.

– Det känns jättebra att vi får in stabila spelare som har erfarenhet från högre divisioner. Vi behöver verkligen det efter den tunga start vi har haft.

Vid 2–0-målet visade SIF-lånen att de kommer att bli viktiga för Årsunda i år. Khsan Moosa frispelade Filip Norell som kyligt rullade in bollen.

– Samtliga killar gör det jättebra med tanke på att de inte gjort speciellt många träningar med oss, berömmer "Bernhard".

Nästa match för Årsunda är på lördag kommande helg. Då väntar lokalkonkurrenten Hofors.

– Det är jämnt i tabellen och nu tittar vi framåt. Den här segern betyder väldigt mycket för oss, säger tränaren Jerry Haaranen.

Mer läsning

Annons