Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två mål av Philip Ogebrant räckte inte mot Bollnäs: "Vi blir bekväma och gör misstag"

Hille avslutade vårsäsongen tungt. Under juni månad blev det en vinst och tre förluster för nykomlingarna i division 3. Höstpremiären borta mot Bollnäs blev inte roligare. Efter 90 minuter kunde Hille räkna in ytterligare en förlust.

Annons

Det var Bollnäs som ägde både boll och match i inledningen av den första halvleken. 1–0 kom också efter 18 minuter genom Hamode Hussein. Hille såg ut att replikera snabbt, men bollen gick högt över ribban. Men det var ändå Hille som skulle gå till pausvila i ledning.

– I början av matchen kliver vi inte in i duellerna ordentligt. Vi hittar rätt ju mer det lider. Sen får vi in några bollar i slutet på första och får en bra start i andra. Synd att det blev som det blev, säger Philip Ogebrant.

Philip Ogebrant gjorde två mål borta på Sävstaås IP.

Sakta men säkert jobbade Hille sig in i matchen och i den 34:e matchminuten kom kvitteringen genom Erik Knapp, som fick foten på en frisparksretur. Då vaknade Hille till och skulle hinna göra ytterligare ett mål innan paus.

I 44:e minuten kom Philip Ogebrant fri med Anders Alsing i Bollnäsmålet. Medan Bollnässpelarna ropade på offside satte Ogebrant kyligt bollen i mål.

– Det är alltid skönt att göra mål, säger Ogebrant, som inledde andra halvlek som han avslutade den första.

Andra halvlek var bara fyra minuter gammal när bollen åter, efter en snygg pass som ställde Bollnäsförsvaret, hittade Ogebrant, som kunde sätta sitt andra mål för matchen.

Kvällen inleddes med en tyst minut för att hedra en bortgången ungdomsledare.

– Det är skönt att det börjar lossna i målskyttet. Nu har man något att bygga vidare på under hösten, säger han.

Fler mål blev det varken för Ogebrant eller Hille. Bollnäs däremot gjorde tre mål inom loppet av fem minuter, varav det sista på straff efter att en spelare blivit neddragen i straffområdet. Hemmalaget vann till slut matchen med 4–3.

– Det är surt. Efter 1–3 blir vi bekväma och gör misstag. Det är inte de som spelar bättre, det är vi som går ned oss en period, säger Ogebrant.

– Nu är det bara att ta med det positiva och nöta på så ska vi vinna derbymatchen mot Hofors.

Vad är det positiva som ni tar med er?

– Att vi har ett bra go i laget när vi rullar boll. Men en match spelas i nittio minuter och det gäller att hålla en jämn nivå, säger Ogebrant.

Fotboll Division 3 herr

Bollnäs GIF - Hille IF 4–3 (1–2)

Mål: 1–0 (18) Hamode Hussein, 1–1 (39) Erik Knapp, 1–2 (44) Philip Ogebrant, 1–3 (49) Philip Ogebrant, 2–3 (53) Simon Sigvardsson, 3–3 (55) Johan Sköld, 4–3 (58) Hamode Hussein (straff)

Domare: Ulrik Ulander, Husum

Publik: 175

Arena: Sävstaås IP

Mer läsning

Annons