Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 har fått frågan – varför vill ingen träna IK Huge?

/
  • Meda Makayas Huge står utan tränare sedan Henrik Isaksson slutat.

Han har frågat 20 namn – och alla har tackat nej.
Varför vill ingen träna IK Huge?
– Jag vet inte vad det beror på, säger klubbens sportchef Daniel Moffatt.

Annons

LÄS MER: Full genomgång i fyran - så är läget lag för lag

Henrik Isaksson har tränat Huges herrlag under många år, men sedan han lämnade klubben för tränarjobbet i Valbo FF har Huge stått utan tränare.

Men det är inte så att man inte försökt direkt. Förre GIF-spelaren Daniel Moffatt har tagit på sig rollen som sportchef i Huge, och är den som leder arbetet med att hitta en ersättare. Det går... sådär.

– I dagsläget har vi ingen tränare, men jag tror jag har frågat 20 stycken och fått nej av samtliga. Vi försöker hitta någon som vi tror på, men än så länge har det inte gett nåt resultat, säger han.

Tills vidare sköter spelarna själva all träning, men seriestarten närmar sig med stormsteg. 22 april har Huge seriepremiär mot Ockelbo.

När behöver ni ha en tränare på plats?

– Nu helst. Men när ni nu skriver om det kanske det ger nåt resultat, säger Daniel Moffatt.

Huge har en ganska ålderstigen kärna av spelare, en sammansvetsad grupp som spelat tillsammans under många år under Isakssons ledning. Man skulle kunna tänka sig att det finns starka viljor och att det skulle kunna skrämma bort eventuella tränaraspiranter.

– Det kan vara en anledning, men jag och Johan Eriksson (ny ordf i fotbollssektionen) har sagt att vi vill föryngra. Därför har vi lyft upp några unga killar, men de ska ju ta en plats också, säger Daniel Moffatt.

– Annars har flera stycken angett tidsbrist som orsak.

Huge är inte det enda laget i fotbollsfyran som har svårt att hitta en tränare. Läget är detsamma i Skutskär där Johnny Andersson tränade laget fram till jul, men efter det har man inte lyckats hitta någon ersättare.

Nya tränare finns det några stycken. 29-årige Tobias Löfgren tar till exempel över Årsunda.

– Jag har aldrig haft något eget lag förut även om tankarna funnits där under några år. Nu har jag haft sådana problem med ryggen att jag inte vet om jag kommer kunna spela nånting och då passade det bra att prova, säger den förre SIF- och Brynässpelaren.

Andra lag i fyran som har nya tränare är Järbo (Håkan Haglund) och Ockelbo (Jens Engquist).

Det finns även exempel på yngre förmågor som 23-åringarna i Torsåker och Gestrike/Hammarby, David Laksola och Mattias Hansson.

■■ Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

Mer läsning

Annons