Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs nollade Kungsgården

Annons

I en tuff och hård match var det Brynäs som var effektivast och stod för målen. En rättvis seger men Kungsgården gav aldrig upp och ska ha en eloge för sin kampvilja trots underläge.

– Vi kom inte upp i nivå idag och släpper till för enkelt, Brynäs var effektivare idag, konstaterade KSK´s tränare Eldar Abdulic.

Gästerna var väldigt tajta och kompakta och tillät inte hemmalaget komma till några farligheter. Ran i inledningen skapade Brynäs några riktigt fina chanser och man får också utdelning i den femte minuten på en frispark från vänster som Simon Röjsel nickade ner i burgaveln. Det hade kunnat bli mera då man även brände ett par frilägen. Det var mycket kamp och tufft spel och hemmalaget skapade några chanser efter en halvtimme men Brynäs mittlås kunde reda ut det på ett bra sätt.

Hemmalaget hade jobbigt när gästerna vann boll högt upp i planen och det blev lite farligare i deras anfall. I slutet av första plockade hemmamålvakten upp ett bakåt spel och det blev indirekt frispark. Den resulterade i 0-2 efter ett hårt skott som smet förbi muren och in i bortre gaveln.

I andra lyft KSK upp spelet och man hade mycket boll och skapade flera chanser utan att det blev riktigt farligt. Lite rörigt hade man i gästernas försvar men kanske berodde det på att de båda mittbackarna Johan Nordlund och Tobias Löfgren gick sönder och fick utgå.

– Jag tycker vi gör en mycket bra insats där vi är starka i alla lagdelar och jobbar homogent som ett lag. Jag är mycket nöjd med hur vi genomför matchen, sa Bryns tränare Evren Ylimaz

Kungsgården rullade boll och varierade spelet bra och var värda något mål men istället kom en av flera snabba omställningar som gav gästerna 0-3 efter mycket vackert klapp, klapp spel där Simon Röjsel gjorde sitt andra för kvällen och fastställde slutresultatet.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons