Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför utesluts Korsnäs ur division 4

Korsnäs BK utesluts ur division 4 Gästrikland med omedelbar verkan.
– De har inte lyckats betala sina avgifter till oss, säger Lasse Carlson ordförande i Gestrikland FF:s tävlingskommitté.

Annons

På fredagskvällen skulle division 4-jumbon Korsnäs BK ha spelat bortamatch mot SAIK. Men laget kommer varken att spela den, eller några andra matcher resten av den här säsongen.

På torsdagen beslutade Gestriklands Fotbollförbund att utesluta Korsnäs ur serien beroende på obetalda avgifter. Resultaten i lagets 13 matcher stryks helt och tabellen räknas om.

– Jättetråkigt för klubben som kämpat hårt, men tyvärr var vi tvungna att göra så här, säger Lasse Carlson.

Anledningen till uteslutningen är att Korsnäs inte betalat sina fakturor för spelarlicenser till förbundet. Ett möte hölls i somras där föreningen hade som mål att betala av en del av sina skulder, men det gick inte.

Totalt handlar skulden om 32 000 kronor, varav 18 000 är för licensavgiften.

– Vi vill inte ta död på fotbollen genom att utesluta lag, men vi kan inte ligga ute med pengar för laglicenserna. Vi måste få betalt av klubbarna för våra utlägg, menar Lasse Carlson.

Korsnäs som låg sist med bara en seger, mot Hedesunda, hoppas dock kunna komma igen och starta om på nytt i sexan nästa säsong. Tillsammans med förbundet har man upprättat en avbetalningsplan för att betala skulderna.

– Det kommer vi göra och vi ser redan ju fram emot att starta om nästa säsong, säger Lasse Tenggren i Korsnäs BK.

Mer läsning

Annons