Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dröminhoppet – hattrick på tre minuter: "Har känsla för att göra mål"

/
  • Storskytten Marcus Eriksson har fått en drömstart på fotbollsåret modell 2016. I premiären kom han in i 62:a minuten och var glödhet – tre mål inom loppet av tre minuter.


Bänkad i 62 minuter.


Väl inne på planen spillde Marcus Eriksson ingen tid.


På tre minuter i slutskedet av matchen gjorde han tre mål.


– Jag har väl alltid haft en känsla för att göra mål, säger han.

Annons

Gästrikefyran är i gång.

Seriefavoriten Sandvikens AIK hade stor uppvisning och bjöd på målfyrverkeri i premiären mot Skutskär.

När krutröken skingrats lyste siffrorna 12–0 på Jernvallens resultattavla.

Resultatet är ett enda stort utropstecken. Samma tecken kan man sätta på ett minst sagt lyckat byte.

Med 28 ordinarie minuter kvar att spela fick SAIK:s Marcus Eriksson möjligheten att sätta sin prägel på matchen. Och som han gjorde det – trots att det inte lossnade direkt.

– Det var tur att jag fick vara med, jag hade inte tränat så mycket inför den matchen. Och sen är det ju så svårt att komma in i en sån match när vi leder med typ 5–0 och äger allt. Man vet att det blir lägen hela tiden och det första jag tänkte på var att göra mål, säger Marcus Eriksson.

Det behövde han inte oroa sig över.

Det sa bara pang, pang, pang i slutet. 9–0 i 84:e, 10–0 i 86:e och 11–0 i 87:e minuten – samtliga mål svarade Marcus Eriksson för.

– Det andra målet är faktiskt ett självmål som jag konstigt nog fick. Jag har inspel från kanten mot en av våra anfallare som en back hinner före på och styr in i eget mål. Jag har ju sett det som självmål men jag klagar inte, säger han och skrattar.

Har du gjort något liknande tidigare?

– Ja, jag tror jag hade en match i Gestrike/Hammarby där jag gjorde fyra mål på en kvart. Mot vilka minns jag inte.

Eriksson lever mycket på sin snabbhet och tack vare den har de två senaste säsongernas målproduktion varit formidabel.

25 mål i division 6 för Gestrike/Hammarby 2014. 36 mål i division 5 för samma lag året därpå.

Totalt 61 mål – på två år.

– Snabbheten är väl min styrka och jag har den att tacka för mycket. Kollar man på alla dessa mål så är säkert 40 av dem frilägen och ett av premiärmålen gick till på det sättet. Jag fick en djupledsboll, löpte ifrån backarna och kom fri mot målvakten.

Har du missat något friläge då?

– Ja ja, det händer. För ofta tycker jag.

Såväl 2014 som 2015 vann han seriens skytteliga – och nu har han fått en superstart i Sandvikens AIK.

– Visst skulle det vara kul att beta av en skytteligavinst i fyran också när jag väl håller på. Men det blir givetvis svårt.

Hur många mål gör du i år?

– Svårt att säga, det beror på hur det går och vilken form man har. Det är kul att göra över 20 mål och 25 är också en fin gräns.

– Sen kan jag inte lägga ner lika mycket tid på fotbollen som jag har gjort på grund av jobb och fisket som är min stora hobby. Men så länge jag tycker fotbollen är kul så kör jag på.

Att laget ska gå och vinna serien är dock ingen vågad gissning. Eriksson själv tycker att det stora favorittrycket är betungande.

– Alla tycker nog att det är en besvikelse om vi inte går upp i år. Men fyran är bra, speciellt Järbo. De åkte ur division 3 men har fått behålla i stort sett samma trupp. Det är väl egentligen de som ska vara favorit men vi har tydligen fått ta den rollen.

Finns det något som talar emot er?

– Ja, det är väl inställningen och om vi själva går ut och säger att det är klart. Det är det inte och sen har vi nackdelen att alla lag vill spöa oss, det är jobbigt. Vi kommer också förlora matcher.

Mer läsning

Annons