Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll/Herrfyran

Annons

Huge–Stensätra 5–1 (2–0)

Huge: Meda Makaya 2, Robin Eriksson, 2, Johan Wirtz

I korthet: Huge hade inga större svårigheter att slå bottenlaget Stensätra i en slätstruken match på Kastvallen med klara 5–1.

Mycket felpass och dåligt tempo speglade den första halvleken men hemmaspelarna var de bättre vilket också gav en tvåmålsledning innan pausvilan.

– Vi hade kontroll på den här matchen. Förvisso gjorde Stensätra 2–1 men sen ramlade bollarna in i lagom tempo. Det ska väl också vara skillnad med oss där upp och dom där nere i tabellen. Om vi blickar framåt har vi Hille i nästa omgång och vi skall ge dom en match men att hinna ikapp dom och vinna serien blir nog tufft, menade Huges tränare Henrik Isaksson.

Larsgöran Svensson

Kungsgården–Skutskär 1–3 (0–1)

Målen, KSK: Daniel Thelén. Skutskär: Ingen uppgift.

Domare: Magnus Undén, Forsbacka.

Bäst i KSK: Ingen var bra och alla kan bättre.

Bäst i Skutskär: Ingen uppgift.

I korthet: Det var ingen höjdarmatch då Skutskär besegrade KSK på Sportvallen med 3–1. KSK började ändå skapligt och hade två ramträffar men sedan rasade allt och Skutskär kunde ta över och vinna rättvist.

– Vi måste kunna betydligt bättre än så här, sade Kungsgårdens spelande tränare Kochin Ali som inte på långa vägar var nöjd med lagets insats den här gången.

Hedesunda–SAIK 2–2 (1–1)

Målen, Hedesunda: Emil Simonsson, Pontus Lagerman. SAIK: Jack Sharples, Nils Hällberg.

Domare: Andreas Löfkvist, Sandviken.

Bäst i Hedesunda: Cristofher Modin, Mikael Hedqvist, Oscar Ädel.

Bäst i SAIK: Jack Sharples, Henrik Nilsson, Jacob Resare i första halvlek.

I korthet: Hedesunda missade en straff vid ställningen 1–2 men laget räddades av inhopparen Pontus Lagerman som kvitterade på sin första bollkontakt. Hedesunda tog ledningen på hörna i inledningen av matchen men SAIK kunde gå fram till en 2–1-ledning innan Lagerman fastställde slutresultatet 2–2. Att matchen slutade oavgjort var helt rättvist.

Ockelbo–Sätra 3–1 (2–0)

Målen, Ockelbo: Hamsa Raik 2, Simon Jonsson. Sätra: Lawen Hamad straff.

Domare: Jacob Westerlund, Gävle.

Bäst i Ockelbo: Hamsa Raik, Simon Jonsson, Gustav Jonsson.

Bäst i Sätra: Ingen uppgift.

Ockelbo och Hamsa Raik kunde göra två mål på lika många minuter i den första halvleken men matchen avgjordes inte förrän det återstod en kvart att spela då Simon Jonsson slog in avgörande 3–1-målet. Ockelbo vann den här matchen på sin tyngd och rutin och laget var klart vassare framåt. Tyvärr blev det lite tjafs mellan spelarna i slutet vilket innebar att Sätra fick avsluta matchen med en man mindre.

Mer läsning

Annons