Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyran: Ockelbo slog till direkt

Annons

Seriepremiären på Plan i Ockelbo mellan hemmalaget och Skutskär blev en småtrevlig historia som värmde i den kyliga aprilkvällen och det var Ockelbo som plockade hem segern via 2–0.

Att det bara gjordes ett mål i den första halvleken var märkligt då det sannerligen inte saknades chanser. Ockelbo inledde starkast och satte Skutskär under bra press, men fick ingen utdelning och gästerna tog sig in i matchen mer och mer.

Man radade upp möjligheter men ineffektivitet samt bra målvaktsspel av Jon Larsson, hindrade Skutskär från att ta ledningen. I stället så bjöd Ockelbo på ett vackert mål där Phuc Nguyen hade lite dribblingsshow i straffområdet innan han serverade Omar Raik fram till 1–0.

Den andra halvleken blev inte riktigt lika chansrik som den första, men det var Ockelbo som skapade det flesta och med 20 minuter kvar så kom avgörandet då Nguyen fick fritt läge och iskallt rullade in bollen.

Skutskär försökte att skapa tryck mot slutet men skärpan fanns inte riktigt där och resultatet får ses som rättvist. För att vara en premiär så bjöds det på bra fotboll och det här lagen kan mycket väl finnas med på den övre halvan den här säsongen.

Thomas Forsberg

Mer läsning

Annons