Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här rycker unga Hille i fyran

/
  • Jonas Jonesson och hans Hille har nu sju raka segrar efter 2–0 mot Oscar Krighs Huge i seriefinalen.

27 år och äldst i laget. Unga Hille, med återvändaren Jonas Jonesson, går som tåget i fyran.
I seriefinalen mot Huge togs sjunde raka segern.

Annons

Född 1988 var Jonas Jonasson äldst i Hilletruppen på Kastvallen. En skarp kontrast mot hemmalaget, där en majoritet passerat 30-strecket.

I fjol räckte Hille inte alls till i trean, och blev då sist med 64 insläppta mål. I fyran har klubben laddat om och har nu 21–3 i målskillnad efter sju matcher.

Jonas Jonesson varvade ner i samband med att klubben tackade nej till division 2-platsen, men är nu tillbaka i moderklubben igen och var ett ständigt orosmoment i Huges stundtals tröga försvar.

– Jag spelade knappt nånting i fjol, bara lite med Södra i sexan, men det är kul att vara tillbaka. Det finns en bra och ung stomme i det här laget som behövde en nystart, säger han.

Mot Huge sköt han Hilles ledningsmål i den första halvleken. I den andra utökade Hille till 2–0 efter Mannie Ersgårds fina inlägg till en framstormande Daniel Ahlstedt.

Huge fick byta målvakt sedan Magnus Olsson krockat med en oförsiktig Hillespelare, men ersättaren Erik Hellström räddade Jonas Jonessons straff och höll nollan under sin tid på planen.

– Nu rycker vi i tabellen och det är skönt att få lite lugn och ro. 2–0 kändes rätt övertygande ändå, säger Jonas Jonesson.

I år är det extra viktigt att just vinna serien om man tänkt sig att gå upp i trean. Gästrikefyrans seriesegrare får nämligen möta Hälsingefyrans bästa lag i direktkval om en plats i trean. Förloraren får spela ordinarie kval.

Tvåan i gästrikefyran får inte kvala alls.

Mer läsning

Annons