Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herrfyran: Här är tisdagens alla matcher

Annons

Skutskär–Hedesunda 0-1 (0-0)

Målet : 0-1 (80) Xavier Lopez.

Bäst i Skutskär: Linus Stigenberg, William Persson, Simon Lindkvist.

Bäst i Hedesunda: Xavier Lopez, David Lingvall, Oskar Lagerman.'

I korthet: Skutskär bjöd på inträdespengen denna kväll vilket var helt rätt med tanke på spelet och det framför allt i första halvlek. Ett riktigt sömnpiller utspelades där ingen i praktiken var vaken Två saker kunde man dock föra till protokollet. Det ena var Chrille Muhrs frispark från 30 meter som målvakten Oskar Lagerman räddade förtjänstfullt vid stolproten. Det andra, Xavier Lopez som fanns där i bortalaget, ständigt hotande och mycket nära att komma i målprotokollet utan att riktigt lyckas.

Andra halvleken lyfte Skutskär upp spelet något men långbollar mot ett bra och rättvänt Hedesundaförsvar blev ingen lösning på anfallen.

Istället i minut 80 gjorde helt logiskt planens bäste spelare, Xavier Lopez, det avgörande målet från långt håll, ett mål som inte såg alltför otagbart ut.

Så om något lag skulle ta de tre poängen i den här matchen så vann bortalaget dem med minsta möjliga marginal.

– Vi orkade helt enkelt inte. Samtidigt har vi skador i laget och en avstängning så det känns tungt just nu, sa en något bekymrad Rikard Hultman, tränare i Skutskär.

Skutskär får ta nya tag på fredag då man möter Ockelbo på IP.

Larsgöran Svensson

Hille–Ockelbo 4-1 (1-0)

Målen, Hille: Jacob Cedemar, Mannie Ersgård, Anders Sundberg, Philip Ogebrant. Ockelbo: Simon Jonsson.

Domare: Christer Sterner, Sandviken.

Bäst i Hille: Laginsats med extra plus till Mannie Ersgård.

Bäst i Ockelbo: Gustav Jonsson, Simon Jonsson.

I korthet: Tionde raka kom för Hille då Ockelbo gästade 4-1.

Som vanligt när Hille spelar så orkar motståndar lagen inte stå emot under 90 minuter men Ockelbo var nära ett ledningsmål i inledningen av matchen men det var Hille som gjorde enda målet i den första halvleken.

– Vi borde kanske ha petat in ytterligare något mål där, sade Hilles tränare Björn Engelaar.

Ockelbo var inte ofarliga när laget stack upp emellanåt. I den andra halvleken kunde Hille gå fram till 3-0 efter två mål på fem minuter men Ockelbo gav inte upp och 1-3-reduceringen kom och laget fick därefter ett friläge men det missades och i stället kunde Hille sätta dit 4-1 målet.

– Det är inte mycket att snacka om då Hille är bra och stabila, sade Ockelbos tränare Roger Lindgren.

Korsnäs–Brynäs 0-12 (0-5)

Målen: Emil Sjöö 4, Simon Röjsel 2, Simon Wassberg, Robin Hellmers, Soran Khalaf, Sasa Bunkhart, Iskan Ahmed, Jesper Frödin Gjad.

Domare: Mathias Carlsson, Gävle.

Bäst i Korsnäs: Reine Schröder, Thomas Schön.

Bäst i Brynäs: Goran Jovanovic, Emil Sjöö.

I korthet: Jumbon Korsnäs hade tre poäng inför mötet med Brynäs i fyran och det blev inga poäng där heller då Brynäs var överlägsna och vann med 12-0.

Brynäs blev tilldömda två straffar i den första halvleken och det betydde 3–0 och 4-0 och därefter visade Korsnäs inte så stort intresse. Ett skott och ett inlägg var allt Korsnäs orkade med så Brynäs målvakten Goran Jovanovik hade en lugn kväll och höll nollan. Det var klasskillnad mellan lagen och Brynäs hade ett dussin lägen till mera mål. Brynäs skall ha en eloge då laget trots stor ledning fortsatte spela sitt fina spel tiden ut. I Korsnäs stämde inte mycket denna kväll.

Christer Dahlqvist

Huge–Kungsgården 6-4 (2-2)

Mål, Huge: Oscar Krigh 3, Henrik Åström, Meda Makaya, Robin Eriksson. Kungsgården, Ingen Uppgift.

Domare: Mohamed Nablsi, Gävle

Bäst i Huge: Oscar Krigh, Meda Makaya, Johan Wirtz

I korthet: Hela 10 mål blev det när Huge lyckades besegra Kungsgården. Gästerna inledde matchen piggt och redan efter fem minuter hade man gjort både 0-1 och 0-2.

– Ingen smakstart för oss, men vi lyckas jobba oss in i matchen, summerade Henrik Isaksson, tränare i Huge.

Innan paus hade hemmalaget reducerat och kvitterat. I den andra halvleken fick Huge en bättre start, två snabba mål gjorde att man kunde gå segrande ur matchen, slutresultat 6-4. För Kungsgårdens del gäller det att ladda om till torsdag då man möter Valbo 2, för Huge är det match igen på fredag då man tar emot Sätra.

Stensätra–Sätra 3-3 (1-1)

Mål, Stensätra: Andreas Andersson 3. Sätra: ingen uppgift.

Domare: Micael Friberg, Hedesunda

Bäst i Stensätra: Andreas Andersson, Erik Sundin Rydehag, Adam Andersson.

I korthet: Matchen mellan Stensätra och Sätra blev en jämn tillställning från start till mål. Stensätra var spelförande till en början men hade svårt att få till några målchanser. Sätra var skickliga och kunde kontra på Stensätras misstag. Sätra var också laget som tog ledningen men hemmalaget kunde kvittera precis före paus.

– Ett mycket viktigt mål för oss, sade Mats Axelsson, tränare i Stensätra.

I den andra halvleken var det Stensätra som tog ledningen. 2-1 med dryga tjugo minuter kvar. När Sätra kom i underläge var det full fart framåt. 2-2 kom direkt, och av bara farten gjorde man dessutom 2-3. I slutet lyckades dock Stensätra få in 3-3 och båda lagen fick nöja sig med en poäng.

Valbo 2–SAIK 2-3 (1-2)

Mål, Valbo 2: Albert Kargbo, Nils Nilsson. SAIK: Felix Gustavsson 2 , Jacob Resare

Domare: Johan Bentzer, Gävle

I korthet: Suveräna Valbo 2, kom inför matchen med åtta raka matcher. Det såg ut att bli en nionde när Albert Kargbo gjorde 1-0 i den första halvleken. Men gästerna från Sandviken svarade direkt och kvitterade bara någon minut efter. Valbo hade mycket boll under matchen men var alldeles för ineffektiva när det kom till målchanser. SAIK spelade mycket bra defensiv fotboll och lyckades avvärja Valbos slutforcering och åkte ifrån Åbyvallen med alla tre poängen. För Valbo 2 var det här lagets andra förlust.

William Henriksson

Mer läsning

Annons