Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille vann seriefinalen – och division 4

/
  • Hille var steget före hela tiden. Här 2–0-skytten Anders Sundberg.

Det var inget snack om vem som skulle vinna seriefinalen på Hille IP på fredagskvällen. Huge fick försvara sig från första spark men orkade inte hela vägen.
Hille vann mycket välförtjänt med 2–0 och nu är man klara för kval till division 3.
– Jäkligt skönt så klart och jag tycker vi dominerar den här matchen rätt klart, sa lagkaptenen Petter Sundberg.

Annons

Rätt klart var i underkant. Hemmalaget satte full fart direkt och första 10 minuterna var det spel uteslutet på Huges planhalva. Hille radade upp chanser i första halvlek och borde ha gjort minst ett par mål.

– Det har varit lite så hela säsongen att vi inte får in den fast vi dominerar första kvarten men vi tar det ändå till slut, menade Petter.

Det var också en stor portion ineffektivitet i Hilles spel där Petter serverades många passningar och inlägg men där ett par av hans medspelare var alldeles för bollkära.

Huge spelade också ett mycket bra försvarsspel där mittlåset med Ola Jonsson och Mark Mattsson gjorde det svårt för Hillespelarna. Trots det stora övertaget så blev första halvlek mållös. Huge fick till ett par omställningar som blev farliga men det blev inte mer än så.

– Vi luras in i deras sätt att spela och vi hamnar ofta i mitten och där är det trångt, sa Hilles tränare Emil Lindblom.

Kanske inte samma totala dominans i andra men hemmalaget tog tag i det från start då också. Gästerna hade några bra chanser men det blev oftast korta anfall.

– Vi får inte fast bollen och dom vinner helt rättvist, menade Huges Ola Jonsson.

Vinsten grundlades på fyra minuter när först Sebastian Frid var sist på bollen när den dansade på linjen i den 64:e minuten och sedan i den 68:e var det Anders Sundberg som ökade på till 2–0. Det blev också slutresultatet och nu är Hille mycket välförtjänta seriesegrare och klara för kval till division 3. Där ser det ut att bli Iggesund som står för motståndet.

– Ja det känns oerhört bra och nu väntar tre matcher i serien där vi kan vässa form och komma laddade till kvalet. Fantastiskt inspirerande, avslutade Emil Lindblom.

Mer läsning

Annons