Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge vände till tredje raka

/

Huge tog på fredagskvällen sin tredje raka seger i fyran. Den tuffa bortamatchen mot Ockelbo slutade 2–1 till Bomhuslaget efter att man legat under i halvtid.
Jakob Hallin var den som inledde vändningen med ett mycket vackert mål som dessutom var hans första för säsongen.
– Ja, det kunde ju inte komma mycket lämpligare och vi vinner rättvist tycker jag.

Annons

Toppmötet på Plan i Ockelbo började dock ganska trevande men tog fart. Huge hade en bra period i mitten av första halvlek och skapade en del farliga lägen. Så det var ganska ologiskt att det var hemmalaget som gjorde matchens första mål. Men det var desto vackrare. Ett inlägg nådde Simon Jonsson som satte dit pannan och gav Ockelbo ledningen som stod halvleken ut.

– Det kändes som en rejäl käftsmäll faktiskt. Men vi sa i pausen att vi bara skulle gå in och vända på det. Det finns mycket rutin i det här gänget och vi har hamnat i sådana här lägen tidigare och vänt, menar Jakob.

Och efter en ganska bra start av Ockelbo i andra halvlek tog Huge över mer och mer och kvitteringen kom och var vackert utförd. En boll på djupet nådde Hallin som vände upp i straffområdet och knorrade in bollen otagbart för Jon Larsson i hemmalaget.

Om 1–1 var vackert så får man väl tillskriva 1–2 på avdelningen turmål. En hörna som studsade ner på Andreas Karlssons rygg och in i mål.

Ockelbo jagade sedan kvittering och saknade minsann inte lägen. Det absolut vassaste fick Mikael Forsberg när han träffade insidan av stolpen med ett skott. Men Huge höll undan och precis som förra säsongen så har man nu startat serien på bästa sätt och Jakob Hallin tror på en fortsättning.

– Vi har ett bra lag och ska vara i toppen. Ockelbo är också ett av dom bättre lagen i serien så att vinna här är starkt gjort av oss.

Mer läsning

Annons