Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lag för lag – så är läget i fotbollsfyran

/

Fotbollsfyran ser hetare ut än på många år med starka lag i toppen, spännande nykomlingar och gott om profiler.
Här har ni läget just nu – lag för lag.

Annons

Brynäs IF

Tränare: Evren Yilmaz, med hjälp av Leo Morales och Ashkan Kalkali.

Läget i laget: Fjolårets serietrea har en hel drös med nya spelare: Nils Baehre (Enebyberg), Mattias Ericsson (comeback), Albin Bjelkendahl-Haaranen (Årsunda), Denis Selimovic (Helges), Mohamed Awnuur (Ljusdal), Rasmus Jansson (Karlholm), Omid Amiri (Hedesunda, mv), Fredrik Winberg (Legend), Emil Bunkhart (Legend), plus egna junirerna Phuc Long, Johnny Le och Mostafa Ektihari. Tobias Löfgren har lämnat för Årsunda, Hassan Viklund för Valbo och Iskan Ahmed för Sätra.

Brynäs har givetvis kontaktat både Anders Wikström och Andreas Dahlén, som båda har Brynäs som moderklubb, men det är inte aktuellt med spel till en början i alla fall.

– Det är bättre att låta de vara, och så får de komma med om de blir sugna på fotboll igen. Men då är det på samma villkor som alla andra, vi har ett hungrigt gäng, säger Evren Yilmaz.

Bästa målskytt i fjol: Emil Sjöö, 14.

LÄS MER: Anders Wikström och Andreas Dahlén slutar samtidigt

Gestrike/Hammarby IF

Tränare: Mattias Hansson, assisterad av Johan Hansson.

Läget i laget: Fick en sen gratisplats, men tycker själva att man har ett lag för fyran. Frågan är väl hur man klarar sig utan skyttekungen Marcus Eriksson, som gått till Sandvikens AIK? 35 mål ersätter man inte hur som helst. G/Hammarbys uppflyttning borgar för nya superderbyn mot Torsåker.

Khsan Moosa från Sandvikens IF är ett riktigt bra nyförvärv, och man har även fått Adam Kheri och Zaid Al-Zohara från Högbo. Vill ha in en anfallare nu när division 4-platsen sent blev klar.

Bästa målskytt i fjol: Marcus Eriksson, 35.

LÄS MER: Ett derby som sent kommer glömmas i Hammarby

Hedesunda IF

Tränare: Lars Liljeberg gör sitt andra år, nu med Tony Bergström vid sin sida.

Läget i laget: Filip Johannesson anslöt och höjde nivån mot slutet av förra säsongen, och får väl nästan ses som ett nyförvärv. Hedesunda består annars av lokala killar i och kring orten, och truppen är intakt i övrigt. Laget har slutat åtta två år i rad, och båda gångerna med 21 inspelade poäng.

– Förhoppningen är något liknande, det känns som fyran blir hårdare nu även om Hille försvinner, säger Lars Liljeberg.

Bästa målskytt i fjol: Andreas Eriksson, 8.

LÄS MER: Här har ni Hedesundas nya friidrottsarena

IK Huge

Tränare: Vakant.

Läget i laget: Huge har ett rutinerat och erfaret lag, och ambitionen från nye sportchefen Daniel Moffatt och ordföranden Johan Eriksson är att successivt föryngra. Därför har man plockat upp några egna juniorer, men de ska ju ta en plats också. Målvakten Magnus Olsson slutar, men i övrigt verkar truppen intakt så Huge blir att räkna med även i år.

Har ingen tränare efter Henrik Isaksson, vilket är ett stort problem. Moffatt säger sig ha fått nej från 20 tillfrågade personer.

Bästa målskytt i fjol: Meda Makaya, 9.

LÄS MER: 20 har fått frågan – varför vill ingen träna IK Huge?

IK Sätra

Tränare: Kristoffer Fransmo, Mehmet Bakir och Poja Drakshande.

Läget i laget: Har fått en del nyförvärv i Salar Ali (Strömsberg), målvakten Alejandro Romero (Brynäs), Iskan Ahmed (Brynäs), Jonathan Pinones (Bollstanäs) och spanjoren Iniaki Razkuin Sanz, student från Pamplona. Unga killarna Simeon Kalumbi och Robin Issa har gått till GIF:s juniorer. Både Babak Gafori och Aram Nouradin provtränade med Sandvikens IF men blir kvar i Sätra. Har skrotat reservlaget och har i stället ett samarbete med Gävle GIK i femman den här säsongen.

– Vi vill vinna serien och går upp. Vi känner att vi har den kvaliteten, men måste få det att stämma också, säger Kristoffer Fransmo.

Bästa målskytt i fjol: Babak Gafori, 19.

LÄS MER: Sätra skrällde och vann All Star Trophy

Järbo IF

Tränare: Håkan Haglund, assisterad av Dennis Haaranen.

Läget i laget: Håkan Haglund är ett välkänt namn och har tränat lag som Stensätra, Årsunda och SAIK tidigare. Han kom under säsongen i fjol och tar nu över efter Patrik Kihlström som ska träna Ljusne. Järbo åkte ur trean efter en starkt uppryckning, och har ett fortsatt starkt lag. Hampus Grip är tillbaka efter ett sabbatsår och Glenn Jansson från en skadefylld säsong i fjol. Lite osäkert hur mycket Tobias Wanke kommer vara med, men Järbo är definitivt ett lag för den yppersta toppstriden.

Bästa målskytt i fjol: Johan Lindkvist, 8.

LÄS MER: Järbo vann Bilma cup – i år igen

Ockelbo IF

Tränare: Jens Engquist, ny från Högbo. Assisterande tränare i Daniel Sjökvist.

Läget i laget: Har fått hem David Svanberg igen från Sandvikens IF, och han ska användas som... forward.

– Vi har bra mittbackar och det var ett önskemål från hans sida också för att få en nytändning, säger nye tränaren Jens Engquist som också kan räkna in Arvid Sjöström från Norrsundet som nyförvärv.

Fyrans skyttekung i fjol, Omar Raik, är kvar vilket borgar för ett vasst anfallspar även om Raik är avstängd är avstängd i inledningen av serien. Ockelbo har tre lag anmälda; i fyran, sexan och sjuan då Ockelbo International byter namn till Ockelbo 3.

Bästa målskytt i fjol: Omar Raik, 28.

LÄS MER: Ockelbos 19-åring på topp – här är 2015 års drömelva i division 4

Sandvikens AIK

Tränare: Peter Broman fortsätter. Ny assisterande är Johan Östlund, med förflutet i SAIK och SIF, som nu slutat som spelare.

Läget i laget: Marcus Eriksson gjorde 35 mål för G/Hammarby i femman. Nu återvänder han till SAIK, som också värvat Jonas Garcia Persson, brorsan Stefan Garcia Persson och Andreas Ekberg från Årsunda, Daniel Thelén, Kungsgården och 17-årige målvakten Sebastian Sjödin Nygren från SIF-juniorerna (son till SAIK-legendaren Mats Sjödin, som finns kvar i truppen), plus att man lånar in en annan målvakt – Viktor Hedberg, också från SIF. Laget har stadigt blivit bättre de senaste säsongerna, blev fyra i fjol, och blir säkert ett topplag i serien. Andreas Gillström spelade både Bilma cup och All Star Trophy med SAIK och verkar bli ett väldigt fint nyförvärv även om Peter Broman inte vill bekräfta att han spelar för laget även i serien.

– Vi jobbar på någon spelare till, så mycket kan jag säga.

Jack Sharples slutar med fotbollen, Albin Holmqvist går till Hofors, Mattias Fredriksson har lagt av och målvakten Mirsad Halilovic har också försvunnit.

Bästa målskytt i fjol: Emil Ericsson, 9.

LÄS MER: Marcus Eriksson är Gästriklands vassaste målskytt

Skutskärs IF

Tränare: Vakant.

Läget i laget: Precis som Huge har Skutskär haft problem med att hitta en ny tränare. Johnny Andersson tränade laget fram till jul, men efter det har spelarna fått sköta träningarna själva. Några stora förändringar i truppen ser det dock inte ut att vara än så länge i alla fall.

Bästa målskytt i fjol: Christian Muhr, 16.

LÄS MER: Kungsgården nästa lag att dra sig ur fyran: "Illavarslande"

Torsåkers IF

Tränare: David Laksola, fjärde året. Har en trio som backar upp i Patrik Berg, Alexander Engholm och Henrik Persson.

Läget i laget: Torsåker har förstärkt laget med Emir Rexhepi från Hofors AIF och Linus Lindkvist, SIF-juniorerna sedan uppflyttningen i höstas. Torsåker kör ett träningsupplägg som nog inte delas av något annat lag i serien – utan boll. Sedan december har man tränat fys- och styrketräning tre gånger i veckan under Christian Länks ledning.

– Det sjuka är att alla accepterat det också, det var jag orolig för, säger tränaren David Laksola som förklarar bakgrunden till upplägget så här:

– Vi tittade på vad vi snabbast kunde förbättra och kom fram till just fysen. Vi var bra tränade i femman också, men nu krävs ytterligare lite till.

Från och med den här veckan har man en träningstid i veckan på Jernvallen och från 15 mars är man välkomna ut på Stålringens konstgräs. Då kommer bollarna fram...

Bästa målskytt i fjol: Joel Paavola, 18.

LÄS MER: Torsåker fixade både uppflyttningsfest och fyrverkeri

Valbo FF 2

Tränare: Henrik Isaksson (huvudtränare i division 2-laget). Division 4-gänget coachas av Tobias Norlén och Alexander Larsson.

Läget i laget: Förslaget till det lokala repskapet var att reservlagen skulle bort från fyran, men Valbo fick igenom sitt motförslag vilket innebär att förändringen röstades ned. Som vanligt när det handlar om andralag kommer laguppställningen variera en del, men ambitionen är att försöka matcha fram yngre förmågor.

Bästa målskytt i fjol: Albert Kargbo, 17.

LÄS MER: Henrik Isaksson blir ny tränare i Valbo

Årsunda IF

Tränare: Tobias Löfgren, ny spelande (?) tränare från Brynäs. Assisterande tränare i Daniel Bernhardsson och Janne Werre, ny från SIF:s ungdomsled

Läget i laget: Åkte ur trean men Eldar Abdulic, Fredrik Carlström och Fredrik Lövgren har anslutit från nedlagda Kungsgården. I övrigt har man plockat upp några egna juniorer och fått SIF-juniorerna Adam Berglund, Albin Svedvall och Albin Werre.

Har tappat en del i form av Andreas Svensson till Strömsberg, William Haaranen till SIF-pojkarna, Andreas Ekberg till SAIK och bröderna Jonas och Stefan Garcia Persson till samma klubb.

Tobias Löfgren är helt färsk som tränare, och 29-åringen blir spelande tränare, precis som Daniel Bernhardsson, om bara ryggen håller. Hoppas själva på en topp 5-placering.

Bästa målskytt i fjol: Andreas Svensson, 13.

LÄS MER: 1–8 – då kom tränarens avskedsbeslut

■■ Vill du ha fler sportnyheter direkt i din telefon – ladda hem våra nya appar.

Ladda ned appen här för Iphone (GD)

Ladda ned appen här för Google Play, Android (GD)

Här kan du ladda ner appen till Iphone (AB)

Här kan du ladda ner appen till Android (AB)

Mer läsning

Annons