Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio matcher utan förlust – nu är Sätra redo för det livesända derbyt mot Huge: "Det blir nog lite annorlunda spel"

Det är lite manfall för serieledande Sätra som har flera avstängningar och skador inför den viktiga division 4-matchen mot Huge på torsdagen – som vi sänder live på gd.se och arbetarbladet.se. Men det är ändå optimistiska tongångar: "Det blir lite yngre spelare som får komma fram men jag är inte orolig för det, de har växt till sig och är kapabla", säger tränare Kristofer Fransmo.

Annons

Bland annat kommer Sätra att få klara sig utan lagets målsprutare Babak Gafori, som också leder skytteligan, på grund av avstängning.

Klicka här för att se matchen, sändningen startar kl 18.50. OBS du måste vara inloggad för att kunna se.

– Det är sex spelare ur startelvan som är där och konkurrerar som kommer att missa matchen mot Huge, men det är flera yngre som har kapacitet att ta en plats, säger Fransmo.

Kristofer Fransmo i grön tröja i mitten.

Inför torsdagen har man tränat på naturgräs för att vara redo för mötet mot Huge.

Och det har varit mycket fart och mycket vilja i spelarna.

– Det som kan hända när man har fler yngre spelare istället för äldre rutinerade är att spelet blir lite annorlunda, att det går lite snabbare. Man spelar hellre framåt än i sidled och tar sig med mycket fart framåt, men jag tror inte att det är något som kommer att skada oss, säger Fransmo.

Kan det finnas några nackdelar med att inte ha så många rutinerade spelare?

– Mer rutinerade, äldre spelare brukar stå lite mer taktiskt rätt och ha en rutin i vart och när man ska slå bollen. Men jag tycker att många av våra yngre spelare har växt till sig och jag tror på dem.

Sätra som leder serien på samma poäng som Järbo började säsongen lite trögt med förlust mot både Järbo och Huge, men efter det har man gått igenom serien obesegrade.

– Det var lite tufft i början med många nya spelare och gruppen hade inte riktigt satt sig än, men vi hade ett snack efter sista förlusten och jag tycker att vi agerar mer som ett lag nu efter. Det som har gjort oss starka är att vi kämpar och krigar tillsammans, säger Fransmo.

Vad skulle du säga är era styrkor förutom det?

– Jag tycker att spelare och tränare tänker lika och har samma synsätt. Vi vill spela bollen längs marken och spela en utvecklande fotboll och jag tror att det är viktigt att man tillsammans tycker att det är en rolig fotboll, tänker man lika får man resultat.

Mer läsning

Annons