Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt mål för Hille i sista minuten

När Iggesund skapade chanser för ett fjärde mål såg Hilles chanser till direktuppflyttning till trean att vara borta redan i den första kvalmatchen.
I stället träffade inhoppande Daniel Skareng rätt med ett väldigt fint avslut upp i krysset.
Det blev förlust med 3–1 – men det bortamålet i 89:e minuten var oerhört viktigt.

Annons

– Nu lever det här vidare till lördag när vi har hemmaplan. Klart vi har en chans att vända det här. Det kändes direkt efteråt i omklädningsrummet att det där målet gjorde väldigt mycket, sa Hilletränaren Emil Lindbom.

Både Iggesund och Hille har gått fram som en maskin i varsin division 4-serie. Hille var inte heller rädd att ta för sig i inledningen av matchen på konstgräset på Glysis Sparbanken Arena. Gästerna körde på direkt och skapade tryck.

Men det blev ändå en snöplig inledning. I den fjärde minuten gjorde Iggesund 1–0 och fyra minuter senare kom 2–0. Det första ett riktigt drömmål som det självklart är svårt att försvara sig emot.

– Det var ju inte den öppningen vi hade önskat. Klart att det blev tungt och jobbigt, menade Lindbom.

Två mål som gjorde att Hille kom av sig helt. Det blev plottrigt och spelet stämde inte. Resten av halvleken gjorde gästerna en helt okej försvarsinsats och Iggesund skapade inte så mycket mer. För Hilles del satt problemet i den sista tredjedelen av banan där den sista passningen oftast blev galen.

Avslutningen på halvleken blev hafsig från båda sidorna. Men Hille pratade igenom saken i paus.

– Vi sa att vi måste ligga tätare på dom och det såg lite för enkelt ut när dom fick vägga bort oss. Det räcker inte med att bara nästa vara på plats.

Det märktes att snacket gick in hos Hillekillarna och starten blev på nytt väldigt bra. Några halvchanser skapades och första 20 minuterna av halvleken kom det där viktiga bortamålet allt närmare. Men det var den där sista detaljen att sätta dit bollen också.

– Klart vi måste göra mål på någon av chanserna som kom då, sa Hilletränaren.

Den verkliga kallduschen kom tio minuter före slutet när ett annars stabilt Hilleförsvar glömde bort markeringen och en Iggesundspelare nickade in trean.

– Inget snack om att det var riktigt jobbigt. Iggesund hade väl jämnat ut spelet från matchminut 70 men skapade ju inte så mycket. Det var riktigt tungt när det målet trillade in.

En reducering var inte heller på gång när Skareng helt plötsligt avlossade stora kanonen. Bollen satt stenhårt och det jublades ordentligt i Hillelägret.

– Ett bortamål är ju otroligt viktigt och 1–3 känns bättre än 0–2. Vi vet vad vi kan hemma. Visst är det ett bra lag vi möter men både killarna och jag tror på en vändning, avslutade Lindbom.

Mer läsning

Annons