Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll/Herrfemman

Annons

Helges–Torsåker 3-0 (2-0)

Målen: Denis Selimovic 2, Anuchit Singthong

Domare: Alexander Jidemo

Bäst i Helges: Stark laginsats

Bäst i Torsåker: Joel Paavola

I korthet: Det blev en odiskutabel seger med 3-0 för Helges mot förhandsfavoriten Torsåker på måndagskvällen. Helges inledde mycket starkt med en, som Torsåkers tränare, David Laksola sa, sjukt aggressivt. Med hög press tvingade man gästerna till misstag och man fick lyfta långa bollar som backlinjen i Helges enkelt tog hand om. Helges gjorde 1-0 efter ca 20 minuter och även 2-0 innan paus. I andra fick man också 3-0 innan man kanske backade hem lite sist kvarten och gav gästerna lite med boll och då fick gästerna också ett par lägen. Det här är troligen två topplag i femman och Torsåker kan bättre även om man spelade organiserat och fysiskt. En rättvis seger.

Michael Hallner

Hille 2–ÖFIF 5-0 (2-0)

Målen Hille: Sebastian Frid 2, Robin Puiras, Erik Mäki, Jacob Cedemar

Domare: Anders Bergman

Bäst i Hille: Sebastian Frid, Paul Lundbäck och Jacob Cedemar

Bäst i Österfärnebo: Inga uppgifter

I korthet: Hille var tämligen överlägsna i premiären mot Färnebo och man har en riktigt bred och stark trupp. Med mycket boll och kreativt passningsspel så hade man inga problem att vinna premiären. En högre kvalité rakt igenom. Färnebo försökte spela sitt spel och gjorde det så gott man kunde. Räkna med att Hille blir svåra att slå i den här serien i år

Michael Hallner

Jädraås–Brynäs 2 3-2 (1-2)

Målen Jädraås: Mats Olsson, Adam Lundgren och Johan Andersson. Brynäs: Xavier Senghore, Ibrahim Mervelle

Domare: Oskar Olsson

Bäst i Jädrås: Mats Olsson, Adam Lundgren och Johan Andersson

Bäst i Brynäs: Lorenz Larsson Tuchtenhagen

I korthet: Jädraås imponerade i premiären och spelade en kreativ fotboll mot ett starkt Brynäs 2 som verkligen rullade boll och jobbade hårt. 1-0 till JAIK kom på en retur efter en hörna där Mats Olsson drog till på volley rakt upp i krysset. Gästerna kvitterade och tog även ledningen innan paus. I andra kom kvitteringen till 2-2, även den på hörna och sedan avgjorde Johan Andersson på straff efter fällning i friläge.

– Brynäs är det bästa andralag jag sett på många år, men vi var riktigt bra vi också sa en nöjd Uffe Henningsson, tränare i Jädraås.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons