Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll/Herrfemman

Annons

Brynäs 2–Torsåker 1–3 (0–2)

Målen TIF: Viktor Solborg, Andreas och Mattias Olsson.

BIF 2: Eamonn Murphy.

Domare: Mattias Löfstrand, Gävle.

Bäst i BIF 2: Ingen.

TIF: Jesper Olsson, Mattias Olsson, Isak Högblom.

I korthet: Torsåker manövrerade ut Brynäs 2 och vann med 3–1. I andra halvlek fick Torsåkers skyttekung Joel Paavola föras till sjukhus efter att ha blivit knockad i nacken av Brynäs målvakt.

– Det var otäckt och jag vet knappt vad jag säger nu, påpekar Torsåkers tränare David Laksola.

– Vi gör vår bästa match för säsongen, men de gör två mål på huvudet och är fysiskt starkare. Tråkigt med skadan, säger Brynäs tränare Ashkan Khalkhaly.

G/Hammarby–GGIK 7–2 (0–1)

Målen G/H: Marcus Eriksson 3, Tomas Pettersson 2, Erik Hedlund, Adam Israelsson.

GGIK: Piran Batte, Ahmed Hilowle.

Domare: Oskar Olsson, Hofors.

Bäst i G/H: Marcus Eriksson, Tomas Pettersson, Thomas Kotilainen.

GGIK: Sam Farukhian, Piran Batte, Malte Karlsson.

I korthet: Godis gör en jättebra första halvlek och ledningen med 1–0 är i underkant. Fem minuter in på andra halvlek så får G/Hammarby en utvisning.

– Vi gör en bra första halvlek och sedan tror grabbarna att det är klart när vi kommer in i paus, men det räcker inte att bara spela 45 minuter. Vi blir för övermodiga och jobbar inte för varandra, säger Ivan Alvarado, tränare i GGIK.

Efter utvisningen så valde G/Hammarby att backa hem och spela på kontring och det passar som bekant snabbe Marcus Eriksson som gjorde tre mål och tre assists.

– Vi taggade igång när vi fick en utvisad. Tyckte det var orättvist helt enkelt eftersom vi skulle haft frispark i momentet före, säger Mattias Hansson, tränare i G/Hammarby.

Älvkarleby–Hille 2 0–0

Domare: Karim Boudiaf, Gävle.

Bäst i ÄIK: Emil Willner, Erik Larsson, Daniel Strid.

Hille 2: Joel Ström, Daniel Larsson, Tobias Johansson.

I korthet: Hille kom med sitt juniorlag då A-laget också hade match. Juniorerna höll Älvkarleby stången och matchen slutade 0–0.

– Vi hade mer boll och klara chanser. Ibland snubblade vi in i deras fysiska spel och då hade vi svårt. Det gäller att ha fart på bollen och det lyckades vi bra med, säger Fredrik Sundqvist, tränare i Hille.

– De hade bra fart på bollen och var ett duktigt lag. De bjöd upp fysiskt också, så vi är nöjda med en poäng, säger Älvkarlebys tränare, Jörgen Hörberg.

Ulf Rabon

ÖFIF–Högbo 1–5 (1–3)

Målen ÖFIF: Ingen uppgift. Högbo: Ayar Aziz 3, Adam Kheri och Zaid Kareem Khalaf Al-Zohara.

Domare: Anders Bergman.

Bäst i ÖFIF: Ingen uppgift.

Bäst i Högbo: En mycket bra laginsats där Ayar Aziz får extra plus.

I korthet: Högbo dominerade matchen totalt men det var hemmalaget som tog ledningen efter ungefär 20 minuter. Högbo hade dock vänt till 1–3 innan paus och det genom ett äkta hattrick av Ayar Aziz.

I andra trummade gästerna på och skapade mycket chanser. Det hade kunnat bli några mål till men ÖFIF kämpade på och gjorde så gott man kunde. Sista målet till 1–5 var ett mycket vackert fotbollsmål med 5–6 fina passningar innan bollen passerade mållinjen.

Michael Hallner

Hagaström–Helges

Inställd.

Mer läsning

Annons