Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll/Herrfemman

Annons

Hagaström–Torsåker 0–5 (0–2)

Målen: Mattias Magnusson, Mattias Olsson, Andreas Olsson, Gustav Andersson och Johan Eriksson.

Bäst i Hagaström: Mikael Jansson.

Bäst i Torsåker: Fredrik Hedén, Jesper Olsson, Mattias Olsson.

Torsåker var bättre och vann välförtjänt även om gästernas tränare David Laksola tyckte det var en av deras sämre matcher i år. Vädret gjorde också att det var svårspelat med regn och blåst. Nu hade Torsåker bra koll på matchen och hade 2–0 länge. Man kunde sedan bevaka matchen och de tre sista målen kom sista 10 minuterna. Joakim Westin, tränare i Hagaström hade också klart för sig.

Ibland har man en dag som inget stämmer och en sån dag var det väl idag. Vi var inte med från början idag heller.

Gästerna gjorde två i första och fick lite energi. Dom kunde sedan spela på det och gjorde det riktigt bra.

– Torsåker är ju duktiga. Bra fart, lätt och markera bort oss och rätt lag vann, summerade Joakim.

Norrsundet–Älvkarleby 2–1 (1–0)

Målen Norrsundet: Robert Berglund och Hampus Granström. Älvkarleby: Robert Söderhäll.

Domare: Anders Bergman.

Bäst i Norrsundet: Mikael Berglund.

Bäst i Älvkarleby: Hela laget ska ha beröm med extra plus Pontus Söderhäll.

Norrsundet vann rättvist med 2–1 på en blöt och svårspelad plan. Det var hemmalaget som var spelförande och hade mer boll i första än Älvkarleby. Flera halvchanser annars åt båda håll men inte några riktigt vassa lägen. I andra hade hemmalaget ännu mera boll och rullade på. Gästerna slog långbollar och var starka i luften.

– Tycker vi är det bättre laget och värda våra tre poäng. Jag är nöjd med vår insats. Vi kunde luckra upp deras försvar lite mer i andra, sa tränaren Arvid Sjöström i Norrsundet.

Älvkarleby kvitterade på straff i andra men segermålet kom på en kontring i 77:e minuten genom Hampus Granström.

– Älvkarleby är ett bra lag som är tuffa och svåra att möta, avslutade Arvid.

Annars ska Älvkarleby ha stor kredit för man hade många borta i den här matchen och hade ett väldigt ungt lag med bland annat Pontus Söderhäll som ännu inte fyllt 15 år och dessutom tre fyra killar under 18 år.

G/Hammarby–Brynäs 2 5–2 (1–1)

Målen G-H: David Brox 2, Marcus Eriksson 2 och Tommie Eriksson. Brynäs IF: Ibrahim Marvelle och Visam Al Ibrahimi.

Domare: Oskar Olsson.

Bäst i G-H: David Brox, Marcus Eriksson och Jonas Lånström.

Bäst i Brynäs IF: Målvakten Sam Shahni och Ibrahim Mervelle.

I korthet: Brynäs rullade boll bra i första och spelade ett mycket bra försvarsspel. Hemmalaget tog ändå ledningen med 1–0 men Brynäs kunde kvittera. Efter 1–1 i paus bestämde sig gästerna för att flytta upp spelet i andra men då blev man straffade i stället när hemmalaget kunde spela förbi och hitta ytor bakom Brynäs försvar. G-H gjorde 2–1 rätt tidigt i andra men kvitteringen kom direkt efter. När sedan G-H kunde göra 3–2 och 4–2 snabbt efter varandra var matchen stängd.

– Vi blev lite övermodiga i andra och det blev stora luckor i vårt försvar, konstaterade Ashkan Khalkhaly, tränare i Brynäs IF.

En rättvis seger då G-H skapade mest och var effektivast.

Österfärnebo–Helges 2–4 (1–0)

Målen ÖFIF: Marcus Lundell, Per-Olof Andersson(Straff). Helges IF: Rami Hani 2, Denis Selemovic och Ernesto Alexander Giron Rodriguez.

Domare: Mathias Carlsson.

Bäst i ÖFIF: Mittbacken Staffan Wigert.

Bäst i Helges: Konstantin Borodavka, Anuchit Singthong och Ernesto Alexander Giron Rodriguez.

I korthet: ÖFIF gjorde den bästa halvleken för säsongen i första mot Helges och man tog också ledningen med 1–0 och det borde nog ha varit ett eller ett par mål till för så bra var hemmalaget i första.

– Ja det måste jag säga. Vi spelade riktigt bra i 45 minuter även om dom hade några chanser i början. Vi missade också något friläge och hade ett par vassa chanser som vi kanske skulle gjort mål på, sa David Ohlsson i ÖFIF.

I andra tog gästerna över och spelade tätt och kreativt. Samtidigt så blev hemmalaget tillbakapressade när Helges kom i sin offensiv.

– Vi orkade inte riktigt i andra och dom tog över. Helges är ett av de bättre lagen vi mött i år. Hade vi fått in något mål till i första kanske det slutat annorlunda men jag är fullt nöjd med vår insats, sa David.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons