Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll/Herrsexan

Annons

Helges 2–Forsbacka 1–3 (0–1)

Målen FIK: Erik Larsson, Kristoffer Olsson, Elkiz Senadovic, str.

Domare: Michael Johansson, Skutskär.

Bäst i FIK: Laginsats med extra plus till Pontus Jönsson.

I korthet: Forsbacka tog tredje raka segern efter nystarten. Forsbacka inledde matchen starkt. När Helges fick en spelare utvisad och FIK satte dit straffen, så blev Forsbacka passivt. Helges fick till en kvittering innan Forsbacka samlade ihop sig och vann.

Gefle Legend Club–Sätra 5–2 (0–1)

Målen Legend: Raad Al-Duhan 2, Abdi Guelleh 2, Hamid Mousawi.

Domare: Johan Bentzer, Gävle.

Bäst i Legend: Målskyttarna och laget.

I korthet: Gefle Legend missade en straff i inledningen. På kontringen så gjorde Sätra 1-0. Sedan föll 2-0 i inledningen av andra halvlek, men Legend kom igen med besked och gjorde fem raka mål på Brynäsvallens ojämna plan. Gefle Legend har nu tre raka och leder sexan.

Ulf Rabon

Hofors 2–Storviks IF 7–3 (3–2)

Målen Hofors: Philip Munter Ribiero 2, Mahad Muse Mohamud 2, Abolfazl Hosseini, Patrick Mulyanti och Joseph Nuwagaba.

Storviks IF: Lovedeep Singh, Per Hammas och Carl Olson

Domare: Markus Elg

Bäst i Hofors: Philip Munter Ribiero, Henrik Sundin och Mahad Muse Mohamud

Bäst i Storvik: Alla kan bättre

I korthet: Hofors vann enkelt mötet med Storvik även om gästerna hade ledningen med både 0–1 och 1–2. Men det var hemmalaget som hade mest boll och när Hofors gjorde 2–2 på straff så fick man ett spelmässigt övertag.

– Det syntes att dom hade ett gäng med från A-laget och är mer samspelta än oss. Vi har ju ett helt gäng högskolekillar och det är svårt att få kontinuitet. Dom är effektiva och gör mål på de chanserna dom får och vi släpper in ett par billiga mål också, sa Storviks tränare Marcus Jönsson.

3–2 i paus blev 4–2 tidigt i andra och matchen var stängd. Sen kom de andra målen av bara farten. Hofors rullade boll väldigt fint med en bra blandning av djupledsbollar och kortpassningsspel. Det gjorde det svårt för Storvik och segern var klart rättvis även om gästerna var vassa i sina kontringar, speciellt i första.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons