Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiskt när Stensätra vann

Stensätra tog tre sköna poäng då man hemmaslog Roslagsbro i en dramatisk match med 3–2. Avslutningen blev ett riktigt målkalas med fyra mål inom loppet av 13 minuter.
Segermålet gjordes av Sandra Andriainen med bara minuten kvar att spela.
– Det känns så himla skönt att vi kunde vinna den här matchen som jag tycker vi ägde från början till slut, säger en glad Jenny Österberg som var en av de mest tongivande i hemmalaget.

Annons

Jenny var med sitt starka huvudspel en av det spelare som bidrog till att det till sist blev en seger. För trots ett stort spelövertag och fler vassa chanser så dröjde det ända till den 77:e minuten innan man lyckades spräcka nollan. Jenny nådde högst på en hörna och satte den viktiga kvitteringen.

– Min styrka är väl huvudspelet och det var riktigt skönt att se bollen gå in i mål, säger Jenny och fortsätter:

– Det var tungt ett tag innan det målet då vi missade många chanser men vi tuggar på och kämpar.

Ja, Roslagsbros ledning i halvtid var inte direkt välförtjänt. Det var ett skott långt utifrån som blev mer till en lobb över en maktlös Emilia Göthe i Stensätras mål. Hemmalaget hade ett flertal bra lägen till att göra mål men man var lite för ofokuserade i dom avgörande lägena.

I andra halvlek lossnade det då. Men det dröjde som sagt var länge men bara några minuter efter kvitteringen, så sprang den snabbe och målfarliga forwarden Malin Qvarnström sig fri och satte 2–1. Ett mål många säkert trodde skulle bli det matchavgörande. Men bortalagets specielle målskytt, Thereze Rizzo hade ännu inte presenterat sig och på en chans som inte såg så farlig ut, höll hon sig framme och gjorde 2–2 med bara två minuter kvar.

Men Stensätra hade bestämt sig för att detta skulle man inte förlora och med minuten kvar så slog Sandra Andriainen till inne i straffområdet och de tre sköna och viktiga poängen hamnade hos det gulsvarta hemmalaget.

Nu har man häng på den absoluta toppen. Något som Jenny Österberg också konstaterade:

– Vi har sagt att vi ska försöka vara på den övre halvan och nu är vi där. Sen får vi se hur långt det räcker. Det känns i alla fall skönt att vi har spelat ihop så pass många poäng att vi inte behöver känna att varje match är en måste match.

STENSÄTRA–ROSLAGSBRO 3–2 (0–1)

Målen: 0–1 (18) Elin Sundin, 1–1 (77) Jenny Österberg, 2–1 (84) Malin Qvarnström, 2–2 (88) Thereze Rizzo, 3–2 (89) Sandra Andriainen.

Hörnor: 9–5.

Domare: Josefin Aronsson, Hedemora.

Publik: 82.

Stensätras tre stjärnor

3: Jenny Österberg, mf

2: Malin Qvarnström, f

1: Elina Gustafsson, f

Mer läsning

Annons