Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel glädje i Hille efter seger

Hille har anledning att fira. Inte nog med att laget tog sin andra hemmaseger för säsongen – via 3–2 mot Strands. Det var också dags för den årliga Hilleträffen.

Annons

Redan på förhand var det klappat och klart. Hille tog jobbet mot gästerna från Hälsingland och kapade därmed åt sig ytterligare tre viktiga poäng i kampen om tredjeplatsen i tabellen. Emil Holmström var sista man på bollen när han elegant lyfte in det matchavgörande 3–1–målet i den 53:e minuten.

– Ja och Brynäs torskade (6–1 mot Huge), så nu är vi sju poäng före dem. Det är strålande, säger Hilles tränare Björn Engelaar.

Detta var lagets fjärde raka seger på kort tid. Hille har annars inte varit bortskämda med hemmasegrar den här säsongen.

På nio försök har det bara blivit två segrar. Mot Brynäs i den tredje omgången var det nära. Den gången ledde Hille med 2–0 i halvtid men tappade till 2–2. Men mot Strand i går kom den äntligen – säsongens andra hemmaseger.

– Det har inte blivit så många, så det här var skönt. Första 30 minuterna är vi överlägsna, säger forwarden Emil Holmström, som själv låg bakom två av målen.

Ni är starka på bortaplan men har svårt att vinna hemma. Vad beror det på?

– Jag vet inte, vi är ett bra lag men vi har haft mycket oflyt, säger Emil.

Hille möter i den 19:e omgången närmast Kvarnsveden på hemmaplan.

Parallellt med matchen i går arrangerades också den årliga ungdomsturneringen Hilleträffen. Ett tjugotal ungdomslag gjorde upp om placeringarna i ett sammandrag. Utöver fotbollsunderhållning bjöds publiken att pröva lyckan i olika tävlingar, lotterier och chokladhjul.

HILLE–STRAND 3–2 (2–1)

Målen: 1–0 (13) Marcus Blomqvist, 2–0 (18) Emil Hagström, 2–1 (28) André Eliasson, 3–1 (53) Emil Holmström, 3–2 (60) Peter Stark Dahlberg.

Hörnor: 2–3 (0–1)

Domare: Jonas Bäcklund, Solna.

Varningar, Hille: Marcus Blomqvist.

Publik: 205.

Hilles tre stjärnor

3: Daniel Kvarnström, b

2: Samir Balic, mf

1: Emil Holmström, f

Mer läsning

Annons