Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelnolla för IFK Gävle i Luleå

IFK Gävle höll den första nollan som nykomlingar i damettan. Men det blev inga mål framåt heller och bortamatchen mot Alvik slutade 0–0. – Men jag är otroligt nöjd med insatsen, sa IFK-tränaren Jocke Carlson.

Annons

Nu hade IFK-tjejerna behövt en seger...

– Jo, det kan jag hålla med om och en poäng kanske inte biter så bra i det läget av tabellen vi befinner oss. Men man måste se till prestationen och vi får ta med oss försvarsinsatsen där Alvik faktiskt inte har ett enda skott på mål under 90 minuter.

IFK har tenderat att släppa in lite väl mycket mål så visst är det här ett steg i rätt riktning även om det var tabelljumbon med bara två inspelade poäng på andra planhalvan. IFK är nu näst sist med sex poäng.

Men var det något lag som skulle ha vunnit var det IFK som skapade chanser. Statistiken visade tio avslut på mål.

– Då kanske man kan tycka att det är svagt att inte göra något mål. Men vi hade ett friläge och ett skott i undersidan av ribban – så mycket närmare går det inte att komma. Ett mål hade självklart varit pricken över i:et men nu blev det inte så, sa IFK-tränaren.

Men spelet gav ändå mersmak och med tre omgångar kvar innan sommaruppehållet finns det möjligheter att klättra i tabellen.

– Vi har två raka hemmamatcher nu närmast mot först Bollstanäs och sedan Sundsvall. Det ska bli skönt att lira hemma och jag är inte orolig för framtiden. Det var riktigt roligt att se försvarsinsatsen och inställningen hos tjejerna, sa Carlson.

Mer läsning

Annons