Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt Gefle IF i 13-åringarnas DM-finaler

Det blev två ojämna finaler siffermässigt då 13-åringarna gjorde upp om DM på Strömvallen igår, Gefle IF:s tjejer vann över IFK Gävle/ Hille IF med 5-2 och Gefle IF:s grabbar vann över Hille med hela 7-0 så i dn åldergruppen ser det bra ut för Gefle IF.

Annons

I flickornas final tog Gefle IF hand om komandot direkt i medvinden och laget kunde gå till en rättvis pausledning 3-0 även om IFK Gävle/Hille stack upp i några farliga kontringar.

I inledningen av den andra halvleken kunde Hilles Linnea Lindblom skjuta in en frispark och ge sitt lag lite hopp men GIF svarade omgående att gå ifrån till 5-1.

Gefle IF var det bättre laget men IFK Gävle/Hille kämpade på bra.

I pojkfinalen startade Gefle IF med vinden i ryggen och laget gjorde 2-0 inom loppet av elva minuter då först Christoffer Ianev Wallander med en bicykletas gav sitt lag ledningen och Raid Al Musawwi med ett kanonskott ökade på till 2-0.

Gefle spelade bra i den första halvleken men Hille kom starkt tillbaka i inledningen av den andra och tryckte på för ett reducerings mål som man var värda men Emil Edvardsson kunde göra 4-0 för Gefle IF och då gav de gulsvarta upp och målen ramlade in med jämna mellanrum.

Gefle IF vann rättvist men visst var 7-0 för stora siffror.

 

 

 

Annons