Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En seger som tog Huge närmare kvalplats

Huge vann hemmamatchen mot Kvarnsveden med 2–1 (1–0) i division 3 södra Norrland. Henrik Isakssons manskap är därmed ett steg närmare en kvalplats till division 2.

– Skön seger, det var välförtjänt, sa Isaksson efter tre poäng på Kastvallen.

Annons

Huge gjorde vad som behövdes när laget segern mot tabellåttan Kvarnsveden. Henrik Isakssons blåklädda manskap landar därmed på 33 poäng i tabellen och är nu endast tre poäng bakom tvåan Rengsjö på kvalplats.

– Det gäller att göra bra prestationer och spela ut. Tittar man för mycket på tabellen och siffror är det lätt att gå bort sig. Vi kommer fortsätta jobba på, det är inte annorlunda nu än tidigare, resonerade Isaksson.

Mötet med Kvarnsveden fick dock en trevande start. Båda lagen uppträdde avvaktande och tempot var inte nämnvärt högt.

Kvarten före pausvilan blixtrade dock Tobias Mohlén till strax framför gästernas målbur och skickade in 1–0 från ett trängt läge. Målet var hans nionde för säsongen.

– De spelade högt i form av 4–5–1. Vi spelade framför deras mittfält och fick svårt att hitta in, vi var för obestämda, sa Isaksson, som ändå verkade tillfreds med lagens insats i första halvlek.

Desto bättre fart var det efter pausvila. Bara fem minuter in i andra halvlek var det kvitterat, efter att Kvarnsvedens David Hindriks påpassligt fått bollen framför Magnus Olsson i hemmamålet. Kvarten senare kom matchavgörande 2–1 till Huge när Henrik Åström serverade matchens delikatess, hans första för säsongen. Ett fint väggspel med Daniel Moffatt framför gästernas målbur gav utdelning.

– Jag fick ett bra pass av Moffatt, svårt att missa då. Huvudsaken är att vi tog tre poäng, svarade matchhjälten efteråt.

Huge möter härnäst niondeplacerade Strands IF på bortaplan – en match som kan bli tuffare än vad tabellen kan ge sken av.

– De spelar för kontraktet och spelar en kraftfull fotboll. Det kommer bli kamp i Hudiksvall, sa Isaksson avslutningsvis.

 

1–0 (32) Tobias Mohlén, 1–1 (50) David Hindriks, 2–1 (64) Henrik Åström.

9–3 (3–2)

Kristoffer Klang, Mark Mattsson. Kvarnsveden: David Hindriks, Alex Reis.

ca 80.

Pontus Orebrand, Östhammar.

3: Tobias Mohlén, f

2: Henrik Åström, mf

1: Mikael Muhr, mf

Mer läsning

Annons