Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femman och sexan: måndagens matcher

Annons

Trendbrott för Forsbacka

Femman. Trenden tycks ha vänt för Forsbacka. Efter fem raka förluster blev det seger mot Brynäs i går med 3–1 (1–1).

– Vi hade väldigt mycket att spela för och det var kul att se alla slita som djur, sa Forsbackatränaren Tor Krigsman efter segern på Mariehov.

I första halvlek rådde ställningskrig. Båda lagen sökte kontinuerligt luckor och anfallsmöjligheter. Forsbacka var det snäppet vassare laget och vann ofta både boll och närkamperna på mittfältet. Trots detta radade Brynäs upp flera målchanser. Gästerna hade bland annat två skott i stolpen före paus.

Andra halvlek påminde i mångt och mycket om den första. Forsbacka fortsatte visa inspiration. Fem minuter före slutet placerade hemmalagets Tor Krigsman in 3–1, vilket blev matchens slutresultat.

– Vi måste vinna minst två av de tre återstående matcherna och Järbo måste helst förlora sina, sa Krigsman som hade snörat på sig fotbollsskorna på Mariehov i går.

FORSBACKA–BRYNÄS 2 3–1 (1–1)

Mål Forsbacka:

Kenneth Jonsson, Matti Pihlajainen, Tor Krigsman.

Brynäs:

Evren Yilmaz.

Domare:

Mohamad Nablsi, Gävle.

Publik:

43.

Bäst i Forsbacka:

Tomas ”Tompen” Källberg (f), Erik Norin (mf) Daniel Andersson (mf).

Bäst i Brynäs 2:

Simon Wassberg (f), Johannes Siirtola (mf).

Kurdiska vann – men var redan kvalklart

Sexan. Kurdiska är klara för kval till femman. Det stod definitivt klart i gårkväll då det blev seger mot Åmot med 3–1 (2–1).

– Det var egentligen inte en så viktig match för oss. Vi var redan klara för kvalspel, sa Fener Hajo, lagledare i Kurdiska, efter gårdagens seger på Jernvallen.

Ett tekniskt spelande hemmalag förde spelet i stort sett matchen igenom. Tio minuter in i första halvlek kom 1–0 på hörna. Gästerna Åmot försökte gång efter annan komma runt på kanterna. I den 25:e minuten lyckades det också. Ett inlägg från Mikael Forsberg hittade fram till Markus Olsson som snyggt placerade in 1–1.

I andra halvlek fortsatte Kurdiska sin dominans och vann till sist med komfortabla 3–1. Detta även om laget redan innan matchen var klart för kval till femman.

KURDISKA–ÅMOT 3–1 (2–1)

Mål Kurdiska:

Selal Suleman, Dilawer Hashim, Mustafa Cetin.

Åmot:

Markus Olsson.

Domare:

Steve Jansson, Sandviken.

Publik:

ca 40.

Bäst i Kurdiska:

Mustafa Cetin, Ibrahim ”Ibbe” Vadeh.

Bäst i Åmot:

Tommy Hansson (v), Jesper Olsson (mv).

Mer läsning

Annons