Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finalmatch för Strömsberg Fotboll

Förra hösten odnade Strömsberg en plats i trean efter seger med 2-0 på Bälinge IP mot hemmalaget. I dag upprepas mötet, men nu är det inte alls lika spännande som förra säsongens slutmatch i Upplandsfyran.

Annons

Bälinge har tyvärr försatt sina chanser till fortsatt spel i trean, medan Strömsberg efter en stark säsong med råge ordnat nytt kontrakt.

– Ja, naturligtvis behöver vi inte känna samma spänning som förra hösten. Men vi åker naturligtvis till Bälinge för att vinna slutmatchen i årets svealandstrea, säger Strömsbergs chefstränare Janne Lindström.

– Vi ligger just nu sjua. Om Karlberg tappar poäng och vi vinner, så har vi chans att ta en sjätte plats i sluttabellen, säger Lindström.

Ja, Strömsberg har redan gjort en imponerande insats och kan laget klättra ytterligare ett pinnhål, så är det ju en härlig bonus efter den här nypremiären i fotbollstrean.

Strömsberg kan alltså i en slutsumering bli ett mittenlag i årets Div III norra Svealand och det får också ses som en extra bonus för nykomlingarna, som hade en första målsättning att klara nytt kontrakt.

Med undantag för avstängde mittbacken Marcus Sundbaum och långtidsskadade Johannes Sundbom, kommer Strömsberg med starkast möjliga lag.

En intressant ändring i laguppställningen är att välväxte målsprutan Markus Norberg nu går in som mittback istället för Marcus Sundbaum.

Bälinge får alltså ta ny sats i Upplandsfyran nästa säsong.

– Ja, vi förstörde våra möjligheter redan på vårsäsongen, där vi inte vann mer en enda match, säger Bälinges tränare Leif Nordlund.

– I höst har det gått betydligt bättre och nu har vi målsättningen att göra en just avslutning här på hemmaplan, säger Nordlund.

Annons