Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygande start för IFK

Premiären är nu avklarad för IFK Gävle.
En stabil seger mot Rimbo och IFK–tjejerna har nu inlett sin resa tillbaka mot division 1.
– Det gäller att vi får ihop våra lagdelar, säger Jocke Carlson efter 3–1-segern.

Annons

Efter en säsongs visit i division 1 är nu IFK Gävle tillbaka i division 2 igen. Målet är onekligen att ta sig tillbaka till Sveriges näst högsta serie och resan fick den inledning som krävdes.

– Vårt mål är ju att vara med och slåss uppe i toppen och det tror jag verkligen är möjligt, däremot tar det självklart sin tid att få ihop ett nytt lag vilket givetvis påverkar oss, säger IFK Gävles lagkapten Linda Alderborg om lagets möjligheter med den nya konstellationen.

Gårdagens drabbning med upplänningarna Rimbo visade åtminstone att man spelar ett stabilt spel. I första halvleken syntes även en hel del intressanta kvalitéer offensivt som troligtvis behövs för att man ska vara med i toppen. Bland annat Tova Persson och Louice Franks fina samspel vid ett av målen.

– Vi är absolut bäst i den första halvleken och det är mycket därför vi vinner den här matchen, menar Jocke Carlson.

För IFK Gävles första trettio minuter var riktigt bra och när 2–0 rullades in av Louice Frank i den 27:e minuten fick laget lite andrum. Trots Rimbos reducering kunde IFK–tjejerna ta tag i det igen och göra 3–1 genom ett av nyförvärven, Kim Sundlöf från Stensätra.

– Nyförvärven skötte sig bra och vårt lag är stark på alla delar, det gäller bara att vi får ihop alla lagdelar på ett bra sätt, resonerar Carlson.

Det negativa för IFK under gårdagens premiärmatch var den andra halvlekens femton inledande minuter som var under all kritik. Man tillät Rimbo få ha mer boll och offensiven fungerade inte för hemmatjejerna.

– Vi sa att vi skulle döda matchen med ett fjärde mål men det är någonting som låser sig i spelet, vi rycker upp oss men det var ändå inte lika säkert som i första, berättar Carlson.

IFK–tjejerna höll undan och en premiärseger blev det trots att den andra halvleken inte höll måtten.

Resan mot högre höjder har i alla fall börjat.

 

 

Mer läsning

Annons