Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för IFK – trots nya spelare

IFK Gävle gick åter igen på pumpen med hela 6–0 mot Sundsvall. Trots nyförvärven från Amerika kunde inte IFK bryta sin negativa trend.
– Vi höll jämna steg i 20 minuter, sen blev det tungt, säger tränaren Jocke Carlson.

Annons

IFK Gävles äventyr i damettan håller på att bli en lång följetång av miserabla resultat. Under uppehållet gjorde laget en nysatsning och värvade tre nya spelare från USA. Men inte heller det kunde hjälpa IFK när Sundsvall krossade bortalaget i gårdagens match.

– Vi fick en olycklig utvisning på vår målvakt och det blev nedgång. Annars gjorde vi de bästa 20 minuterna för säsongen och var bra med i matchen.

Frilägesutvisningen på IFK:s målvakt ledde till att Sundsvall fick ett spelövertag. Det utnyttjade hemmalaget väl och kunde gå till pausvilan med 3–0.

– Hade det endast stått 1–0 i vilan så hade matchen kunnat se helt annorlunda ut. Som det blev nu var matchen klar redan innan andra halvlek kom igång.

Nyförvärven Ro Hernandez och Jamie de Araujo spelade hela matchen men uppgiften blev för svår eftersom resten av laget kollapsade i och med utvisningen.

– Det är ju inga trollkarlar vi har värvat. Men vi får ge dem lite tid att anpassa sig till spelet. Även om vi fick stryk idag så såg jag mycket positivt i vårt spel. I nästa match möter vi Vasalund och då får vi tillbaka Sandra Törnros och vi kommer att ha bra förutsättningar att vinna. Vårt öde kommer att avgöras i de två kommande matcherna mot Vasalund och Bollstanäs, säger Jocke Carlson.

Mer läsning

Annons