Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Först ösregn – sedan kalldusch

Ösregnet på Jernvallen följdes av en riktig kalldusch. Söderhamn brukar sällan eller aldrig vålla SIF några problem men nu blev det förlust med 1–2 i div 2. – Det kändes som att vi hade kontroll på matchen, säger en besviken Marcus Olofsson, hemmalagets ende målskytt.

Annons

Tidigt i matchen kom första kallduschen när Victor Olsson tämligen ostörd och omarkerad kunde styra ett vänsterinlägg i mål. Efter det dog SFF:s offensiv och SIF tog över helt. Marcus Olofsson hade flera kalaslägen i den första halvleken. Alexander Svanberg slängde iväg en listig skottlobb som duktige SFF-målvakten Emil Hedvall tvingades tippa i ribban. Returen nickades i nät av Olofsson.

Efter paus var det SIF:s tur att känna hur det känns att tappa offensiven och det mesta stoppades av Söderhamns elegante och nickstarke Erik Bäcklin i mittförsvaret. Bästa chans till ledningsmål hade Filip Johannesson som spelades fram av Shiri Dadgar men en back lyckades få stortån på bollen innan mållinjen.

– Vi började försöka med avgörande passningar för ofta och slå för många långbollar i stället för att vårda bollen, menar Marcus Olofsson.

Tydligen passar inte det honom något vidare för han försvann nästan ur handlingen efter paus efter en finfin första halvlek. Kalldusch nummer två infann sig i stället när Tommy Öhrn nickade in segermålet efter ett mer än lovligt passivt försvarsspel med flera tveksamma ingripanden. Söderhamn hade börjat jobba sig in i handlingen så segern var varken oväntad eller orättvis.

De som hävdar att Sandvikens IF av tradition är ett starkt höstlag får nog börja tänka om och släppa historiken om det nu finns någon statistik på att så skulle vara fallet. GÖRAN HELSING

Mer läsning

Annons