Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt läckage – trots målvaktsbyte

Efter några bottennapp i höst var gårdagens 2–3-förlust mot serieledande Hudiksvall ett fall framåt för Brynäs.
Men försvaret fortsätter läcka – i går trots en återvändande målvakt.
– Vi har stora försvarsproblem, säger tränaren Dennis Berglund.

Annons

Under vårsäsongen släppte Brynäs in minst mål av alla lag i division 3 södra Norrland. Under höstsäsongen har det varit helt annat då laget släppt in 17 mål på de sex första matcherna.

Inför gårdagens match hoppades Brynäs få till en förändring i försvaret då Goran Jovanovic gjorde comeback och fick ställa sig i målet i stället för den tidigare ordinarie målvakten Mattias Andersson som var ställd åt sidan.

– Vi kände att det var dags att byta. Goran har tränat med oss under sommaren medan han letat andra klubbar, och nu ville han skriva på för oss, säger Dennis Berglund.

Goran Jovanovic, som spelade i klubben senast 2006, kommer senast från ett äventyr i skotska tredje- och fjärdeligan. I går gjorde han flera bra räddningar och uppträdde stabilt, men kunde ändå inte hindra serieledarna Hudiksvall från att göra tre mål och vinna matchen.

– Goran gör det mycket bra. Men han får för dålig hjälp från försvaret, säger Dennis Berglund.

Matchen mot Hudiksvall var en match med två ansikten. I första halvlek bjöd hemmalaget verkligen upp till kamp och hade ledningen två gånger om. Först genom Marcus Mattson till 1–0 och sedan genom Wallace Da Silva då han gjorde ett drömmål på volley till 2–1. Men precis innan paus kvitterade gästerna och i andra halvlek handlade det bara om Hudiksvall. Laget skapade massor av chanser och efter att ledningsmålet kom var det aldrig något snack.

– Vi började matchen bra och spelade bra i första halvlek. Men i andra var Hudiksvall bättre på alla sätt, säger Goran Jovanovic.

– Synd att vi släppte in 2–2 så sent, det var psykologiskt jobbigt, fortsätter han.

– Jag hade några bra räddningar. Jag brukar vara hård mot mig själv, men i dag kan jag inte se hur jag skulle ha hindrat något av målen.

I och med förlusten sjunker Brynäs ner till sjunde plats i tabellen.

1–0 (2) Marcus Mattsson, 1–1 (21) Joel Stillmark, 2–1 (29) Wallace da Silva, 2–2 (44) Joel Stillmark, 2–3 (69) Örjan Dahlqvist.

2–6 (1–3)

Simon Wassberg 2 (utvisning), Tobias Löfgren, Hudiksvall: Inga.

Nino Baresso, Södertälje.

112.

3: Wallace da Silva, f

2: Goran Jovanovic, mv

1: Tobias Löfgren, mf

Mer läsning

Annons