Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framgångsrik dag för Gävlelagen i Gothia Cup

Den tredje speldagen blev framgångsrik för flera av gästrikelagen som har A–slutspel att vänta. Redan på onsdagskvällen tjuvstartade slutspelet med några matcher.

Annons

F17: Bakersfield Gunners SC–Strömsbro IF 2–2 (1–1)

Mål, Strömsbro: Frida Lindberg 2.

Analys: Oavgjort för Strömsbro i en match som hade kunnat sluta med förlust. Frida Lindberg, som blev tvåmålsskytt, rullade in 2–2 sekunderna innan slutsignalen.

På torsdagkväll klockan 18.00 träder Strömsbro in i B–slutspelet.Mål, IFK: Hanna Haglöw, Kristin Sundberg.

Analys: IFK Gävle är klart för A-slutspel.

Efter en inledande kalldusch, med mål för Råå, ryckte IFK upp sig och tog över helt. Kristin Sundberg blev matchvinnare sedan hon sex minuter från slutet fläkt sig fram på ett inlägg och petat in 1–2.

P14: Gefle IF 2–FC Delta Kolomyia 4–3 (2–2)

Mål, GIF2: Emil Karlsson 2, Petter Sundberg, Edvin Lindberg.

Analys: Välkommen seger för GIF2 trots tuffa förutsättningar med hård vind och två förluster i ryggen. Matchen präglades av högt tempo där GIF tog ledningen i den 4:e matchminuten. Petter Sundberg spelade fram Emil Karlsson som distinkt stötte in 1–0. En seger på tre matcher räcker till en plats i B–slutspelet.

P14: Bones/Kråkenes 2–Gefle IF 1 3–1 (1–1)

Mål, GIF 1: Andrés Miranda.

Analys: Snöplig förlust för GIF som därmed får en plats i B–slutspelet med inledande 64:edels-final. Chansrik tillställning där Bones ofta drog fördel av sina snabba forwards. De ofta långa inläggen, förbi den svenska backlinjen, skapade bekymmer framför Axel Kjellberg i GIF-målet.

Mål, BIF: Johannes Sirttula, Viktor Olsson 2, Simon Wassberg, Juan Qiroga, Jonas Brändeskär, Fabian Wallbom 3, Mattias Larsson 2.

Analys: Lekstuga för Brynäs som krossade ett blekt Monte Libano från Brasilien. ”Vi rullade boll efter backen hela tiden. Skönt för grabbarna att det släppte”, berömde tränaren Peter Eriksson som har B–slutspel att vänta.

F15: TSV Neuenkirchen eV–IK Sätra 0–9 (0–6)

Mål, Sätra: Linnea Lilja 2, Matilda Lundin 3, Natalie Perämäki, Caroline Lundin, Ida Markström, Sandra Elander.

Analys: IK Sätra är klara för A-slutspel. I ihållande ösregn hade laget lekstuga på offensiv planhalva och var flera klasser bättre än TSV från Tyskland. Sätra möter i slutspelet Hammarby.Mål, Stensätra: Maja Nyström 2. Analys: Tidigt tremålsunderläge blev för tungt att vända för Stensätra som ofta fastnade i Leiknirs täta försvarsspel. Maja Nyström, som blev tvåmålsskytt, reducerade till 2–3 fem minuter innan slutsignalen.Mål, HSAIK: Nomi Olsson.

Analys: Oavgjort för Högbo/Sandviken i en regndränkt men tempofylld match. Kvitteringen till 1–1 kom sedan en frispark hittat fram till Nomi Olsson framför Pandoramålet. Högbo till B–slutspel.

F14: Stensätra IF–Lidköpings IF 0–1 (0–1)

Analys: Förlust för Stensätra trots en stark laginsats i en stentuff och regnig gruppfinal. Laget är sedan tidigare klart för A–slutspel.Mål, Strömsbro: Hanna Frost.

Analys: Tät match där Strömsbro ledde halvvägs in i andra halvlek och hade så långt en plats i A–slutspelet. Minuterna senare kom den ödesdigra norska kvitteringen. Oavgjort och en sammanlagd 3:e plats i gruppen för Strömsbro som istället får sikta på att vinna i B–slutspelet.

Mål, Norrham: Patrik Eliasson.

Analys: Välförtjänt seger för Norrham som vann kämpamatch. Avgörandet kom på straff i 40:e minuten, straffläggare Patrik Eliasson.

P15: Sandvikens IF–AJF Harghita 3–0 (3–0)

Mål, SIF: Magnus Jansson 2, Berhane Zeru.

Analys: Tre raka vinster för Sandviken som är klara gruppsegrare och klart för A–slutspel. Efter tre snabba mål, spelade Norrham på resultat i andra. Berhane Zeru satte 3–0 på straff.

P15: Ursvik IK–Tobo/Örbyhus FF 5–1 (3–1)

Mål Tobo: Björn Eneman

Analys: Förlust för skadedrabbat Tobo. Jämn första halvlek. Björn Eneman petade in 1–1 efter tio minuter. En omdiskuterad straff för Ursvik strax innan pausvila, störde Tobo som inte fick mer än två stolpträffar och ett antal halvchanser i andra halvlek.Mål, Strömsbro: Kristoffer Vestman 2, Tony Kontturi, Pontus Eriksson och Mattias Nilsson.

Analys: Välförtjänt första seger för Strömsbro efter gedigen laginsats.

– Vi höll fokus, vann närkamperna och alla lagdelar hjälptes åt, förklarade tränaren Per-Arne Vikström.

En förlust, en oavgjord och seger blev gruppspelsfacit för Strömsbro som spelar B–slutspel.

A-SLUTSPEL

F17: IFK Gävle-Ope 2–1 (1–1)

Mål, IFK Gävle: Jasmine Grudemo, Amanda Wahlström

Analys: IFK Gävle fick en drömstart med och gjorde mål redan efter en minut. Ope tog över och kunde kvittera före paus. Även i andra halvlek fick IFK en drömstart med ett tidigt ledningsmål och höll sedan undan, trots Opes giftiga omställningar.

– Det var nervöst med en sådan skör ledning, säger tränaren Anders Gustafsson.

F17: Strömsbro-Boo 4–0 (1–0)

Mål, Strömsbro: Malin Lundberg 2, Josefine Karlsson, Frida Lundberg.

Analys: Det var aldrig något snack om vilka som skulle vinna. Strömsbro ägde matchen, men hade svårt att få till avsluten i första halvlek. I andra halvlek lossnade det dock och Strömsbro kunde vinna komfortabelt.

B-SLUTSPEL

P14: Gefle IF 1–Rajhans Vidyalaya 8–0 (5–0)

Mål, GIF: Emil Belander 3, Andrés Miranda 2, Hawraz Wyria 2, Filip Rosén.

Analys: Gefle kunde inleda b-slutspelet med en riktig storseger mot det indiska laget Rajhans Vidyalaya. Trots 8–0-förlusten höll de långväga cupgästerna humöret uppe och ville efteråt ta en gruppbild tillsammans med Gävlekillarna.

F15: Stensätra–Harrie Athena 2–0 (0–0)

Mål, Stensätra: Karin Nygren, Sofie Norling.

Analys: Det var spel mot ett mål när Stensätra tog sin första seger i Gothia. Men trots massivt spelövertag dröjde det till andra halvlek innan man äntligen fick hål på motståndarna.

– Vi ägde matchen totalt. Skönt att äntligen få vinna, säger tränaren Pelle Hedqvist.

Det blev förlust för Högbo/Sandviken mot Dallas Texans med 0–5 och inte seger som Sporten skrev i går.

Annons