Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från 1–5 till skön revansch för Huge

Huge förlorade med 1–5 i förra omgången. I går var det dags för match igen, och det märktes att Huge skakat av sig storförlusten. Laget spelade bra och vann välförtjänt på Kastvallen.
– Ett fall framåt jämfört med förra matchen, konstaterade Huges tränare Henrik Isaksson.

Annons

Huge tog igår sin tredje seger i division 3 i och med 2–0-vinsten mot Edsbyn. Det var hemmalagets match, man kontrollerade i stort sett alla 90 minuter och Edsbyn kändes aldrig riktigt farliga.

Simon Fäger gav Huge ledningen redan i den 18:e minuten efter att han kyligt skottfintat bort både målvakt och försvarare. Laget fick därmed den start man önskat sig och tog efter målet över matchen än mer. Bortalaget försökte ställa om snabbt och slog många långbollar, men Huges försvar spelade stabilt och stoppade det mesta. På övertid i första halvlek kom även 2–0 efter hörna, och även denna gång låg Simon Fäger bakom målet. Han kom perfekt i andravågen efter en hörna och klippte till på halvvolley, bollen letade sig fram till Meda Makaya som från nära håll kunde skjuta in hemmalagets andra mål.

De sista 20 minuterna flyttade Edsbyn upp laget i ett försök att kvittera, något som man inte lyckades med. Istället var det Huge som var närmast, i den 78:e minuten blev Abbas Faraj fälld i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Mikael Muhr tog hand om straffen men lyckades in överlista bortalagets målvakt.

– Vi är helt enkelt ett bättre lag än dem. Vi skapar mycket och skulle ha gjort fler mål, 3–0 kändes närmare än att de skulle kvittera, säger tränare Henrik Isaksson.

HUGE–EDSBYN 2–0 (2–0)

Målen: 1–0 (18) Simon Fäger, 2–0 (45+1) Meda Makaya.

Varningar, Huge: Abbas Faraj, Zohair Tehini, Marcus Larsson. Edsbyn: Lucas Wängborg-Nyberg, Oliver Widahl, Janne Götesson.

Hörnor: 7–2

Domare: Markus Guldbrandsson, Eskilstuna.

Huges tre stjärnor

3: Simon Fäger, mf

2: Mikael Muhr, mf

1: Abbas Faraj, f

Mer läsning

Annons