Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyran: Fredagens övriga matcher

Annons

Korsnäs skräll ger dramatik i sista omgången

FYRAN. Hoppet lever för Korsnäs. Samtidigt som Årsunda föll borta mot Sjötull, skrällde laget hemma mot tabelltvåan Norrham. 1–0 och bara en poäng upp till Årsunda över nedflyttningsstrecket.

Korsnäs får förvisso besök av seriesegraren SAIK i sista omgången, men det råder ju inget tvivel om vilket lag som kommer att vara mest motiverat i den matchen.

– Vi spelade med kniven mot strupen, och tog tre nödvändiga poäng. Nu har vi fortfarande chansen att hänga kvar. Det känns bra, säger Korsnäs tränare Johnny Andersson.

Norrham lyckades inte samla den kraft som behövdes för att rå på ett helinspirerat Korsnäs.

– Det känns som att vi inte orkade rent mentalt. De hade allt att spela för, medan det var lugnare för oss. Vi hade några rejäla chanser och borde ha gjort något mål, säger Norrhams tränare Jonas Andersson.

Bottenstriden lever i allra högsta grad inför den sista omgången. Årsunda eller Korsnäs? Nästa lördag får vi svaret på vilket lag som kan avsluta säsongen med ett skönt segerjubel.

Korsnäs–Norrham 1–0 (0–0)

Målet: Johan Wirtz.

Bäst i Korsnäs: Johan Bentzer, Magnus Strömberg, Jimmy Brännström.

Bäst i Norrham: Lukas Bergman, Joakim Brolin.

Komfortabel seger för Sjötull

FYRAN. I den näst sista omgången för säsongen lyckades Sjötull med bedriften att besegra Årsunda, slutresultatet skrevs till 4–1 (1–0).

Hemmalaget Sjötull förde spelet mestadels och efter halva matchen hade man också en rättvis ledning med 1–0. Den ökades på efter paus men vid 3–0 reducerade gästerna - dock utan fara för Sjötulls ledning.

– Det känns säkert matchen rakt igenom och vi vinner rättvist, tyckte Sjötulls Daniel Ytterbom om lagets segermatch.

Årsunda är i och med förlusten indraget i bottenstriden på allvar. I den sista omgången möter man Stensätra hemma samtidigt som bottenkonkurrenten Korsnäs möter seriesegraren SAIK.

Annons