Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyris utesluts – men tänker överklaga

Här är beslutet som ger IFK Gävle en sista chans att ta steget upp i division 1.

IK Fyris tilldöms förlust på walk over mot IFK och utesluts därmed ur division 2 norra Svealand.

– Det är på gränsen till sinnessjukt, säger IK Fyris ordförande Daniel Svensson.

Annons

I går beslutade Upplands fotbollförbund att utesluta IK Fyris ur serien. Detta sedan laget inte kom till spel mot IFK Gävle i fredags.

– Jag är glad att det blev w.o. men det var inte för att Fyris skulle bli uteslutna som vi krävde det. Men nu blev konsekvensen så, säger IFK-tränaren Jocke Carlson.

Beslutet innebär att IFK Gävle spelar ren seriefinal borta mot Västeråslaget Gideonsberg på söndag. I och med Fyris uteslutning räknas lagets matcher bort och därför skiljer det bara en poäng mellan ettan Gideonsberg och tvåan Gävle när två omgångar återstår att spela.

– Egentligen blir ju inte förutsättningarna annorlunda för oss. Vi måste fortfarande vinna matchen, säger Carlson.

IK Fyris har nu två veckor på sig att överklaga beslutet och enligt klubbens ordförande Daniel Svensson kommer man att göra det så snart som möjligt.

– Jag tycker att det är det är ett stort skämt att Upplands fotbollförbund tagit det här beslutet, de klipper av den lina de klättrar på. Vi är en klubb som håller till i ett av Uppsalas stora problemområden och vi försöker få in unga tjejer i fotbollen och ta hand om dem, säger Daniel Svensson.

Han är besviken, ledsen och irriterad över beskedet om uteslutning och säger vidare:

– Går inte överklagan igenom lägger vi ned damfotbollen. Men om det är det förbundet vill så... Det hade varit en sak om tjejerna suttit hemma och tittat på idol, men nu var sju-åtta stycken sjuka och därför kunde vi inte spela mot Gävle.

Enligt Upplands fotbollförbunds ordförande Ingmar Alm, som också sitter med i Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté, är reglerna glasklara.

– Lag som lämnar w.o. i en förbundsserie blir uteslutet, om inte särskilda skäl föreligger. Och i det här fallet har alltså inte tävlingsutskottet funnit det, säger Alm.

• Vad händer med lagets två sista matcher, kommer Fyris kunna spela dessa?

– Nej, enligt reglerna så är laget uteslutet från och med nu.

Vad som händer om överklagan går igenom, och Fyris inte spelat sina två sista matcher i serien, är i nuläget oklart.

– Jag vet inte hur vi gör då. Men förhoppningsvis kommer överklagan in snabbt så vi hinner behandla den innan serien är färdigspelad, säger Ingmar Alm.

026-15 93 87

Mer läsning

Annons