Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästriklands flickor avslutade med vinst

Efter en svag inledning på lägret segrade Gästriklands 96:or i sista matchen. Elitlägret blev ett lärorikt äventyr som kan leda till landslagsuttagning för lagets toppanfallare Jenny Hallström.
– Vi hade samtal med riksinstruktören hennes framsteg, säger Per Olsson.

Annons

När elitflicklägret i Halmstad summerades på fredag eftermiddag lyckade distriktslaget äntligen knipa en seger. På lägret har tjejerna fått genomgå en rigorös träningsvecka: Tre matcher, flera träningspass och teoretisk utbildning. Efter de två inledande förlusterna slutade elitlägret med vinst mot Gotland.

– I den här matchen hittade vi nya lösningar och förde spelet på ett helt annat sätt. Vi skapade mycket framåt och borde ha haft ledningen in i paus.

0–0 var ett smickrande resultat för gotlänningarna i halvtid. Men det skulle inte dröja länge innan Jenny Hallström, placerade in ett skott från distans. Adelina Murseli lyckades också utöka ledningen med ett nickmål på hörna, 2–0, vilket också blev slutresultatet.

– Vi gjorde några byten i halvtid och satte upp Adelina Murseli på topp tillsammans med Jenny Hallström. Då blev det ett helt annat anfallsspel och vinsten var rätt komfortabel till slut.

I de två första matcherna var Gästriklands försvarsspel alldeles för naivt. Östergötland och Halland var klara vinnare och det såg tungt ut för flickorna. Lägret har ändå motsvarat Per Olssons förväntningar. Även om resultaten inte varit så bra, så tog laget med en och annan lärdom från Halmstad.

– Tjejerna har gjort det bra med tanke på den fysiska belastning de har utsatts för. Träningen var hård men också välplanerad. När den första landslagstruppen ska tas ut i augusti hoppas Gästrikland ha med åtminstone en spelare i truppen. Jenny Hallström.

– Hon har ett fint skott, och en fin fotbollsskalle. Hon ligger bäst till att bli uttagen, säger Pelle Olsson.

Mer läsning

Annons