Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerndt talar ut flytten från Gefle IF

I morgon ställs Alexander Gerndt mot de gamla lagkamraterna i Gefle IF.

Som uppladdning flyttar han i dag in i sitt nyinköpta hus strax söder om Helsingborg.

Annons

När GIF-stjärnan Alexander Gerndt flyttade till Helsingborg bytte han inte bara upp sig från ett bottenlag till en toppklubb i allsvenskan. Han fick även ett rejält lönelyft som gör att han nu har råd med den nya villan i stället för den lägenhet han och familjen hade i Gävle.

– Vi vill bo lite utanför staden, det är bättre för barnen. Huset är riktigt stort, säger gotlänningen som fram tills nu har bott i ett hyrt hus vid en camping.

I medier har det spekulerats om att 24-åringen har en lön på cirka 130 00 kronor i månaden. Ungefär det fyrdubbla mot vad han hade i Gefle IF.

– Jag vill inte kommentera vad jag tjänar, men visst är det mer än det jag hade i GIF, men det är inga fantasisummor. Jag tjänar bra om jag presterar, säger 24-åringen som har skrivit på ett kontrakt över tre och ett halvt år med HIF.

• Presterar?

– Jo, jag får en viss lön efter hur jag presterar ute på planen, men jag vill inte gå in mer på det. Det är mellan klubben och mig.

Ett tungt ok att bära?

– Jag vet vad jag kan och det vet Helsingborg också eftersom de värvade mig. Det gäller för mig att fortsätta spela som jag har gjort den här säsongen.

Hittills har Alexander Gerndt gjort mer än förväntat i den röda dressen. Det har blivit fyra mål – och räknar man samman dem med målen i GIF blir det tolv mål, fem efter Elfsborgs Denni Avdic i skytteligatoppen.

Hur bra trivs du i din nya klubb?

– Det är en del som är annorlunda, men mycket är sig likt. Det är samma träningsmängd, skillnaden är väl i första hand att det är andra spelare i Helsingborg än i Gefle.

Det var i mitten på juli som Alexander Gerndt skrev på för Helsingborg. Gefle fick drygt fem miljoner för anfallaren som under våren pangade in mål bättre än någon annan i GIF-truppen.

När allt hade lagt sig kände Gerndt att det var som att folk tittade lite snett på honom ute på Gävles gator.

– Reaktionen hos folk blev: varför sticker du nu? Och jag har förståelse för det. Gefle låg illa till i tabellen och jag gick till en annan klubb. Men man måste också förstå att i den moderna fotbollen spelar man inte i samma klubb i 20 år. Jag ville vidare i min karriär.

Men det var inte alldeles självklart att det blev Helsingborg.

– Det hela gick ganska fort. Pelle (Olsson) ville att jag skulle stanna ett tag till då det fanns en holländsk klubb som skulle komma och titta på mig mot Trelleborg (borta). Det fanns inget konkret från dem då, men jag sa att jag ville till Helsingborg och att Holland vore ett för stort steg för mig. Jag är tacksam att Pelle lyssnade på mig, säger Alexander Gerndt.

Hur ser du tillbaka på din tid i GIF?

– Jag har utvecklats enormt. Mina år i klubben har gett mig mycket. Pelle har varit en duktig tränare som har hjälpt mig att bli bättre. Samtidigt har jag gjort jobbet själv, det måste man göra om man ska komma någon vart.

Till sist, vad tror du om matchen i morgon?

– Jag vet hur Gefle spelar – och det kommer att bli en rolig match, säger Alexander Gerndt hemlighetsfullt.

Mer läsning

Annons