Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld till Borgarskolan

Borgarskolans killar kan numera titulera sig som Sveriges bästa fotbollsslag på gymnasienivå.

3–2 mot Halmstadsskolan Aspero. Och ett härligt avslut för många av killarna.

– Det känns fantastiskt skönt, sa målskytten Emil Bellander som nu har en fotbollskarriär i GIF att lägga allt fokus på.

Annons

I höstas samlades laget och satte upp målet. Killarna var rörande överens: "Vi ska vinna Skol-SM".

Nu några månader senare står man där. 3–2 mot Halmstadsskolan Aspero hemma på Strömvallen och Borgis kan titulera som Sveriges bästa fotbollsskola på gymnasienivå.

– Det känns så skönt. Vi har verkligen spelat som ett lag och var värda att vinna den här finalen, säger Emil Bellander som satte det så viktiga 3–1-målet i den 71:a minuten.

– Jag tyckte vi hade bra koll, men det blev lite spännande när de gjorde 2–1. Så mitt mål var väldigt förlösande och vi kunde spela avslappnat på slutet, förklarar Emil.

Med stora delar av Gefle IF:s juniorallsvenskanlag, kryddat med några a-lagsspelare tog Borgarskolan sitt andra guld på 2000-talet. Senast var 2004. Och precis som då var Tore Lennartsson, idrottsansvarig på Borgis med.

– Jätteroligt, killarna har gjort det fantastisk bra. Vi har haft ett oerhört sammanspelat lag som gjort att vi har kunna ta oss så här långt. Killarna tränar i en fantastisk miljö i GIF, som vi sedan har kryddat med träningar på skoltid, säger Lennartsson som så klart tycker att det är lite vemodigt att några spelar nu tar nästa steg:

– Det är många härliga killar som jag har arbetat med. Det finns några riktiga talanger som kommer att bli duktiga allsvenska spelare i framtiden, förklarar Lennartsson.

För Emil Bellander och Oskar Larsson väntar nu fullt fokus på fotbollen.

Båda har A-lagskontrakt med GIF.

– Det kommer nog att vara lite speciellt till en början. Men det ska bli jätteskönt. Nu kan jag lägga all fokus på fotbollen, säger målvakten Oskar Larsson. Bellander är inne på samma bana:

– Det ska bli skönt. Sen att vi får avsluta med ett guld var fantastiskt roligt.

För Oskar Larsson blir det inget större studentfirande – han ska nämligen till Österrike på söndag med P19-landslaget för att kvala in sig till U19-EM i sommar.

– Men jag är inte bitter. Att spela fotboll är det jag älskar. Det ska bli spännande och väldigt roligt.

Borgis tjejlag åker till Kungsbacka på måndag för att fixa skolans andra guld. Elof Lindälvsgymnasiet står för motståndet då.

$1

BORGARSKOLAN–ASPERO 3–2 (1–0)

$1

Målen: 1–0 (26) Roni Ali, 2–0 (48) Herman Ehn, 2–1 (60) Daniel Radovanovic, 3–1 (71) Emil Bellander, 3–2 (90) Fatlind Berisha.

$1

Varningar, Borgis: Inga, Aspero: Valmir Berisha.

$1

Domare: Patrik Eriksson.

$1

Publik: 350.

Mer läsning

Annons