Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustavsson avgjorde för ­Stensätra

Nick, målvaktsretur och nick igen var lösningen på matchen mellan Tierp och Stensätra när damerna möttes på Vegavallen.
Matchvinnare blev Stensätras Elina Gustavsson i en jämn match med få målchanser och det enda målet kom när 20 minuter var kvar av matchen.

Annons

Tierps tränare Ola Melin var minst sagt besviken efter matchen.

– Vi underpresterar rejält idag. Vi får visserligen två skador som sätter sina spår på laget men man måste kunna begära mer. Mot slutet måste ju vi åtminstone kunna mata in höjdbollar i straffområdet men inte ens det förmår vi.

Första halvlek var jämn och få målchanser bjöds de närvarande runt ovalen. Den enda farligheten att tala om kom efter 23 minuter när Stensätras Annica Järfström slog en frispark från 40 meter som hemmamålvakten Emelie Almesjö tappade vilket skapade kaos i hemmaförsvaret.

Många trodde nog att det här skulle bli en mållös tillställning men Stensätra kom ut med ett större tryck mot hemmaförsvaret i andra halvlek och chanserna började dyka upp för Sandvikslaget efter hand.

Avgörandet kom efter ett högerinlägg som först Jenny Österberg nickade mot hemmamålvakten som räddade men på returen var Elina Gustavsson påpassligt framme med ännu en nick och bortasegern säkerställdes därmed. I slutminuterna tryckte hemmalaget på och hade tre hörnor i följd där till och med hemmamålvakten sprang upp för att hjälpa till men resultatet av pressen var förgäves för Tierpsdamerna denna gång.

– Vi hade räknat med en hård match här i dag och det blev det. Vi hade ärligt talat nöjt oss med en poäng men är jätteglada så klart med resultatet, konstaterade Stensätras tränare Mats Jansson.

Nu väntar närmast tabellledaren IFK Gävle för Tierps del på bortaplan medan Stensätra tar emot Roslagsbro hemma på Skogsvallen.

TIERP–STENSÄTRA 0–1 (0–0)

Målet: 0-1 (70) Elina Gustavsson.

Domare: Anders Thor, Uppsala.

Publik: 51.

Mer läsning

Annons