Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Jocke Carlson...

...tränare i IFK Gävle som trots Johan Oremos flytt till Djurgården lyckas behålla mittbacken Johanna Ekström (Oremos flickvän).

Annons

Det måste kännas skönt?

– Absolut, det känns jättebra. Hon blir kvar hos oss säsongen ut, vilket ökar våra chanser att göra en bra höst (i Norrettan). Johanna kommer att bo med Johan i Stockholm och sedan pendla till matcherna. Jag ska se till så att hon får en bra träningsmiljö i Stockholm.

Vilka klubbar kommer du att kontakta?

– Det är de allsvenska klubbarna som gäller. Jag kommer att höra av mig till Djurgården, AIK och Hammarby nu i veckan. Jag blir förvånad om alla tre säger nej. De får ju chansen att kamma hem ett jättebra nyförvärv till nästa år.

Nästa säsong får ni alltså klara er utan Johanna?

– Ja, det räknar jag med. I det långa loppet är det ohållbart att pendla fram och tillbaka. Och enligt mig är Johanna så pass bra att hon kan spela i allsvenskan. Redan i vintras var ju Djurgården och Hammarby ute efter henne, när Johan var på väg till Djurgården.

Vilken klubb är mest lämplig för henne att träna med?

– Jag vet inte, det kanske är lite känsligt om hon tränar med AIK, samtidigt som Johan spelar för Djurgården. Jag tänker ringa klubbarna och kolla intresset. Jag är inte ett dugg orolig.

Annons