Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är det tätt värre inför omstarten

"Jämnt" är ordet som bäst sammanfattar tabelläget inför dagens omstart av division 5. I toppen finns hela sex lag inom sex poängs marginal.
– En enda förlust och de andra är ikapp, säger serieledarna Hedusundas tränare, Andreas Andersson.

Annons

Hedesunda avslutade våren bäst och har ett bra utgångsläge inför hösten. I omstarten väntar derby mot Österfärnebo, en match som inte blir helt enkel om man får tro Andreas Andersson.
– Det blir lätt nerver i en sådan match, det märkte vi inte i förra mötet då vi fick kämpa hårt för segern.
Den fina vårsäsongen förklarar han med att peka på att laget har ett riktigt bra försvar och en bra stomme.
– Vi har sex riktigt bra backar. Och bakom dem finns två bra målvakter, 19-årige Oskar Lagerman kom in och tog för sig fint när han fick chansen. Annars är det vårt gamla P85-lag som är stommen nu när de har vuxit på sig.
Under uppehållet har man hållit sig sysselsatta. Laget har hunnit med tre träningsmatcher, bland annat slog man ett annat division 5-lag, Upplandslaget Tärnsjö, med 2–1. Nu siktar man in sig på att vara med i toppen när serien ska avgöras.
– Vi har gått riktigt bra, även om det är några matcher i serien som vi kunde ha gjort bättre. Det är riktigt jämnt, åker man på en förlust är de andra ikapp, säger Andersson.
Bakom Hedesunda skuggar i ordning Hagaström, Storvik, Södra, Valbo 2 och Brynäs 2. Just Hagaström och Storvik möts direkt i omstarten och vill säkerligen haka på Hedesunda i toppen.
Även i botten är det jämnt, det skiljer endast tre poäng mellan Järbo 2, Forsbacka och Jädraås.

Mer läsning

Annons