Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig folkfest när IK Rex arrangerade 21:a Kung Ottars minne 

/
  • Här är det Östervåla som spelar mot Österlövsta. Östervåla vann med 1–0.
  • Sasa Sjanic, Gefle IF, gästade Kung Ottars som hjälptränare.

Det bjöds på härlig fotbollsunderhållning i helgen när Kung Ottars minne kördes för 21 året. Sammantaget ställde 20 lag upp med 12 lag på herrsidan och en damklass som innehöll åtta lag.

Annons

Totalt spelades ett 40-tal matcher på och utanför Ottarsborgs IP. Det var intensiva matcher, där matchtiden var 20 minuter i både gruppspel och slutspel. Nu fick också fjolårssegrarna Vaksala på damsidan och VP på den manliga sidan stryka på foten i finalerna.

Gimo vann över VP på herrsidan och Bälinge tog hem damklassen genom att slå Vaksala i damfinalen. Arrangörerna hade också tur med vädret. När finalerna hade färdigspelats på eftermiddagen så kom regnet, men då var allt i hamn för ännu en lyckad fotbollsturnering.

Extra fint främmande hade också IK Rex. Här fanns både TV-kändisen Anders Fredriksson och Gefle IF:s fotbollsmålvakt Sasa Sjanic.

– Jag är här för åttonde året i rad och det genom min bekantskap med Anderas Bergman i Rex ledning, som gjort att jag ställer upp i den här mycket trevliga tävlingen, menade TV-kändisen, som ju jobbar för TV med både elitfotboll och hockey på högsta nivå.

Vi uppmärksammade också att Sasa Sjanic fanns med i bilden uppe på Ottarsborg.

– Ja, jag hjälper en kompis med coachningen av VP:s herrar, sa Sasa, som haft otur med en ryggskada och mycket talar väl tyvärr för att Sasa har gjort sitt inom elitfotbollen.

– Det här är verkligen ett jättetrevligt arrangemang som hemmaklubben bjuder på. Fotbollen håller väl inte SÅ hög nivå, men det är glädje i alla matcher och det är roligt att se, berömde Sasa innan han ägnade sig åt sina lirare i VP inför kvarten mot Bälinge, som VP också vann efter straffar med 3–2.

– Vi har vunnit våra två första matcher och nu siktar vi på att vinna herrklassen, sa Bälinge Citys "målspruta" Isak Christiernin.

Nu fick Bälinge City ändå nöja sig med en kvartsfinal.

Mer läsning

Annons