Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändaren Hasse

Hasse Berggren kom tillbaka till Borås och buades ut. Och det var redan i-n-n-a-n han avgjorde matchen. Efter 1–0-succén mot Elfsborg lovar han nu: – På söndag spräcker jag nollan på Strömvallen.

Annons

Hemvändaren Hasse, som bara gjort ett mål i år, avgjorde på sin gamla hemmaplan – och det fanns de som inte var förvånade efteråt.

Inte Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson, som nånstans i korridorerna nämnt att han var rädd för detta scenario.

Inte GIF-tränaren Pelle Olsson, som på en sponsorträff nån timme innan avspark förvarnade om att den där Berggren alltid gör mål på sina gamla lag.

Och inte Berggren själv, som känt på sig att formen varit på gång.

– Jag är på uppåtgående, tycker det kändes bra mot Kalmar också trots att vi förlorade stort.

Efter 67 minuter, i en kontraattack mot ett ständigt anfallande hemmalag, fick Hasse efterlängtad utdelning.

Yannick Bapupa fick halvträff på volley – och vid bortre stolpen stod en gammal Elfsborgsbekant och drog till med vänstern.

– Jag vet att Bapupa alltid träffar i de där lägena, så jag chansade och stack på mål direkt. Först kändes det som om bollen skulle gå över. Men det gjorde den ju inte...

Nä, den satt i nättaket istället – och den Elfsborgsklack som både innan och under match visslat ut sin gamle idol blev tyst.

Johan Wilands svit (ny klubbrekordhållare i att hålla nollan längst) sprack vid exakt 700 minuter.

Elfsborg hade inte släppt in ett mål i allsvenskan sedan 17 april.

Och det här var bara det fjärde totalt denna säsong.

Och att det var Hasse Berggren som förstörde alla möjliga sviter var ju som sagt kanske inte helt otroligt, även om GIF-ordförande Leif Lindstrand som bilat ner till Borås kallade kvällen för ”en saga”.

Hasse gjorde sex mål för BK Häcken under den allsvenska säsongen 2006 – tre mot GIF, två mot Elfsborg och ett mot Helsingborg då Henke Larsson gjorde comeback inför fullsatta läktare.

Pelle Olsson kallar dig för ”inspirationsspelare”. Vad säger du om det?

– Jag hoppas verkligen inte att det är så, för jag har verkligen varit motiverad i alla matcher den här säsongen. Och särskilt de jag spelat på Strömvallen!

Du kommer nog ändå inte undan det snacket med den statistiken...

– Nä, jag gör väl inte det. Och det är klart att man är laddad när man ska spela här igen. Jag känner många i Borås sedan jag spelade här. Men att det gick så pass bra nu beror också på att jag tränat hårt under uppehållet. Jag trodde jag var redo för allsvensk fotboll igen när säsongen började, men jag kanske hade fel. Jag är bättre nu än tidigare.

Det här var också första matchen utan Johan Oremo intill.

Trivdes du bättre med Jonas Lantto?

– Det vill jag inte säga, jag och Oremo fick bara inte utdelning. Men Lantto driver och trixar med bollen lite mer än Oremo, och det öppnar kanske lite mer ytor för mig.

– Jag kom dessutom högre upp i banan, fick mycket boll att jobba med. Det här var en match i min smak.

Mer läsning

Annons