Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett trean- derby där ingen ville förlora

Derbymatchen mellan Huge och Valbo blev en hård kamp mellan två lag som hade bestämt sig för att inte förlora.
Matchen slutade också 1–1.

Annons

Något oväntat var det Valbo som tog hand om taktpinnen och hade spelövertag den första halvtimmen. Valbos två toppforwards Sam Badru och Salar ”Salle” Ali var då hela tiden på hugget.

Det kändes också rättvist och väntat när Sam efter fint förarbete av ”Salle” kunde göra ledningsmålet för Valbo. ”Salle” vände ut och in på Huges högerförsvar och serverade Sam som från sin position vid första stolpen slog in bollen stenhårt, högt i nättaket, utan chans för Magnus Olsson, i Huges mål.

Huges Per Zetterström kvitterade i 28:e minuten genom att slå en hörna direkt i mål. Frågan är om det var ett självmål eller inte. Valbos Jonny Nilsson var på bollen, om det var utanför eller bakom mållinjen hade många olika åsikter, om efter matchen.

Efter det målet stack Huge upp mer och mer och skapade ytterligare ett par bra chanser. Laget hade då bland annat ett stolpskott och ett friläge som Tobias Mohlén brände.

Andra halvlek dominerades av Huge, som då hade flera bra chanser att ta ledningen och avgöra matchen. Tobias Mohlén och Emil Holmström pumpade då på bra mot Valbos försvar och skapade en handfull chanser som borde gett utdelning. Två bollar räddades, som det tycktes från åskådarplats, på mållinjen, av Valbo.

– Båda var inne, menar Holmström. Jätteskottet i halvleken stod däremot Valbo för, när ”Salle” Ali, tio minuter in i halvleken, från 25 meter, sköt en knallhård frispark som slog i ribbkrysset.

De båda tränarna syntes ändå ganska så nöjda efter matchen.

– Vi får vara nöjda med en poäng, efter urladdningen vi hade i vinstmatchen mot Brynäs senast, säger Valbotränaren Mats Axelsson och fortsätter med den svaga inledningen på säsongen vi hade har vi nu kommit igång bra och vi skall absolut hänga kvar. Henrik Isaksson, tränare i Huge:

– Vi gör ingen topprestation ändå skall vi kunna vinna när vi skapar så mycket chanser som vi gör. Huge spelade nu sin sjunde raka match, utan förlust. Senaste förlusten kom faktiskt i vårmötet mot Valbo.

– Vi har Brynäs i nästa match och vi vet att det är ett bra lag som nu förlorat två matcher i rad, så där blir det full huggning, avslutar Henrik Isaksson.

Mer läsning

Annons