Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille fortsätter att överraska i trean

Hille fortsätter att överraska i division 3 Södra Norrland.
Efter seger på bortaplan mot Dala Järna med 1–0 har man nu seglat upp till en fjärde plats i tabellen och är nu näst bäst i stan om man skulle göra en inbördes tabell gävlelagen mellan.

Annons

– Ja, det är ju ganska häftigt och vi är såklart nöjda med hur den här säsongen har utvecklat sig, säger Björn Engelaar, tränare i Hille.

Men i matchen mot Dala Järna såg inte Björn mycket som var positivt. Jo, en sak. Att man vann med 1–0.

– Ja, det var faktiskt det enda som var bra med den här matchen. Vi gör en bedrövlig insats och vi slarvar mycket med uppspelen och passningar huvudtaget. Så det känns lite märkligt att vi ändå kan åka hem med tre poäng men det är bara att tacka och ta emot, säger Björn som åter igen fick se Emil Holmström kliva fram och avgöra en match.

Han avgjorde ju derbyt mot Huge i veckan och i den 88:e minuten mot Dala Järna, tog han chansen igen. Björn Engelaar igen:

– Det är egentligen första och enda gången på hela matchen som vi lyckas med att hålla fast bollen på deras planhalva och Emil gör det bra som vänder upp och skjuter med vänstern. Bollen tar på ett ben och ställer målvakten, så man kan ju lugnt säga att vi hade turen med oss i dag, menar Björn.

Nykomlingen Hille har nu spelat in 26 poäng och med sex matcher kvar av säsongen har man 11 poäng ner till kvalplats.

• Ni måste ju börja känna att kontraktet snart kan vara klart?

– Det ser ju väldigt bra ut, det gör det. Men samtidigt så måste vi fortsätta att gå in ödmjukt inför varje match. Det går fort när det är tre poäng för varje vinst och börjar man förlora matcher, kan det rasa i väg snabbt. Men vi kommer att ta en match i taget och vi har en väldigt god sammanhållning i truppen och har roligt tillsammans. Det kommer man långt med, avslutar Björn.

Hille möter i nästa match Söderhamn på bortaplan.

Mer läsning

Annons