Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille kan ladda för SM-final

Hilles tjejer kan fortsätta ladda för SM-finalspel i Sandviken. Den protest som kvartsfinalmotståndaren Bele Barkarby lämnade in förra veckan togs inte ens upp av Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

Annons

Bele Barkarby hade, efter den överraskande förlusten mot Hille på bortaplan, hittat en rad olika förklaringer till att man slogs ut i turneringen.

Huvudpunkten var att domaren, som hade dömt en match tidigare under dagen. Men även gräsmattan på Hille ip och detaljer kring arrangemanget ifrågasattes.

Protesten gick dock inte igenom.

Den behandlas inte ens.

Anledning är att Svenska fotbollförbundets regelverk säger att om en klubb har synpunkter på en domartillsättning så ska man före matchen klargöra att man tänker protestera mot den. Inte avvakta resultatet. Därför godkändes inte ens protesten.

– Skönt för oss naturligtvis, men samtidigt rätt väntat, säger Hilles ordförande Gunnar Lindbom. Vi bemötte nu naturligtvis Bele Barkarbys protest med en egen skrivelse, men den behövdes alltså inte.

Istället kan nu Hilles flickor 16 sikta sin sig på SM-slutspelet som går på Jernvallen nästa helg, lördag–söndag 29–30 oktober.

– Det är ju en jätteframgång för oss, och självklart tyckte vi att Bele Barkarbys uppträdande var något som vi rentav upplevde som kränkande, säger Gunnar Lindbom.

– Nu får tjejerna spela de matcher som de kvalificerat sig för. Det känns bra.

Mer läsning

Annons