Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille sköt ner serieledaren Falun

Hille avslutade den sensationellt bra säsongen med en poäng mot Falun – och sköt samtidigt bort dalalaget från seriesegern.
– Vi är ruggigt nöjda, säger tränaren Björn Engelaar efter 1-1 i sista omgången.

Annons

Nykomlingarna Hille hade räknat med att få slåss i botten inför säsongen. När den i går summerades kunde laget konstatera att det blev en topplacering – ett sensationellt resultat som Hilletränaren avslöjar hemligheten bakom.

– Vi sa innan säsongen att det bara var att gå ut och köra. Vi skulle inte ta reda på så mycket om de andra lagen, säger Engelaar.

Och det har visat sig vara en framgångsfaktor. I går pressade man också Falun, som var serieledare inför den sista omgången, och med Calle Dahlgrens ledningsmål med knappt två minuter kvar såg Hille ut att gå mot tre poäng.

– Trots att vi inte hade någonting att spela för går vi ut och krigar och visar motivation. Det är kul att se.

Men i matchens absolut sista sekund forcerade gästerna in kvitteringen, 1–1, men fick ändå se seriesegern förlorad. Den tog Kvarnsveden – tackvare de där motiverade Hillespelarna.

– Det var en morot att kunna förstöra för Falun, säger Engelaar, som nu hoppas att säsongens framgångar kommer att ge eko bland spelare nästa säsong.

– Jag hoppas att vi har blivit mer attraktiva och kan på så sätt locka fler duktiga spelare. Det borde vara så.

HILLE-FALUN 1-1 (1-1)

Målet, Hille: Calle Dahlgren (89).

Mer läsning

Annons